Fudbaleri Krupe su se poslije subotnjeg gostovanja na Olimpijskom stadionu Koševo žalili na grubosti domaćih igrača Sarajeva koji nisu birali sredstva, a prednjačili su Stanojević, Hodžić, Rahmanović… oni su udarali, provocirali i pljuvali protivnike, dok je novopečeni reprezentativac BiH Sarić prešao granicu dozvoljene igre, prešao je granicu grubosti.

Vrhunac svega je bilo zaustavljanje obećavajuće akcije gostiju iz Krupe na Vrbasu u prvom poluvremenu kada nije bilo ni riječi o nedozvoljenoj poziciji, ali je Fajić zaustavljen u trenucima kada je išao jedan na jedan na golmana Sarajeva.

Da tragedija bude veća ništa od ovih detalja nije prikazano u “spornim trenucima” cenzurisane emisije BHT1 posvećene Premijer ligi BiH u kojoj Boro Elčić “vadi” one “sporne momente” koje mu kažu nalogodavci iz Fudbalskog saveza BiH.

U svim ovim situacijama, na lakat u lice, stopala u stomak i grudi, startove po nogama, glavni sudija Ilija Živković iz Orašja je govorio: “igraj, igraj…” “nije za žuti, bilo je na loptu” i slično… Imao je veliki strah, a kako i ne bi kada je sudio takođe na koševu jesenas utakmicu Sarajevo – Krupa 2:3 poslije koje je prinudno odmarao šest utakmica nedelegiranja.

Fudbalska demokratija, nema šta…

A prije neki dan u FS BiH su ponovo edukovali sudije da zaštite regularnost prvenstva…

Očigledno svi klubovi nisu u istom položaju.

Koliko dopunskih seminara i edukovanja premijerligaške sudije imaju ove sezone stiče se utisak da su se u svemu pogubile jer uopšte ne znaju šta treba da sude, ali se klupski prioriteti znaju: sarajevski klubovi, pa veliki vaku, potom Zrinjski, opet vakuum i onda… svi ostali.

Naš sajt ekskluzivno je u posjedu snimka koji govori šta su sve fudbaleri sarajeva radili svojim protivnicima na terenu mimo fudbalskih pravila, a ništa nije sankcionisano.

prijedor24h