Zagrebačka policija uhapsila je juče Darka Veskovića (38) zvanog Prika, koji je navodno saradnik škaljarskog klana, po potjernici Srbije zbog sumnje da je sa Nemanjom Ivanovim(36) 10. marta na Voždovcu ubio Baranina Blaža Đurovića (39).

On je uhapšen dan nakon što su nadležni u Hrvatskoj obaviješteni da je za njim raspisana potjernica. Policija Zagreba je reagovala nakon što im je srpska policija dostavila informacije o njegovom kretanju.

Vesković je identifikovan ubrzo poslije hapšenja Nemanje Ivanova, sa kojim je Đurović navodno bio u sukobu, i koji je navodno blizak Filipu Koraću, “desnoj ruci” Luke Bojovića, jednog od vođe zemunskog klana.

Počeo sa heronim, nastavio sa ubistvima?

Prema navodima policije, Vesković se u početku bavio dilovanjem heroina. Sada se očekuje da će njegovo hapšenje rasvijetliti detalje ubistva Đurovića.

U Blaža Đurovića, ispred njegove kuće u beogradskom naselju Voždovac, ubice su ispalile 29 metaka. Motiv likvidacije navodno je sukob Ivanova i Đurovića, koji je počeo 2014. zbog trgovine drogom.

Kako navode srpski mediji, Đurović je navodno Ivanovu dao oko 56.000 eura da bi kupio čist kokain, u zamjenu za dio zarade od prodaje narkotika. Prema navodima istrage, Ivanov mu se ubrzo javio i saopštio da je posao propao, a nakon čega je Đurović tražio da mu se vrati uloženo.

Prema navodima istrage, Đurović je saznao da ga je Ivanov prevario, pa je s prijateljem Jovicom Radonjićem oteo nekadašnjeg prijatelja. Zbog te otmice Đurović je bio i u pritvoru, dok je njegov saučesnik, Radonjić u aprilu 2015. ubijen na Zvezdari.

Ivanov je bio optužen i za ubistvo Vladana Veličkovića u januaru 2015. godine, u hotelu „Majdan” u Beogradu. Na osnovu crvene potjernice uhapšen je u Beču, Buhanac u Njemačkoj. Na suđenju je Ivanov oslobođen, dok je njegov drug osuđen na 11 godina zatvora zbog ubistva Veličkovića.

Novac “prao” sa  Ivanom Ćirićem?

Osumnjičeni Vesković je, prema operativnim saznanjima, novac zarađen od prodaje droge prao ulaganjem u izgradnju stanova u Beogradu.

Kao glavni saradnjik pominje se Ivan Ćirić Ćira, koji je bio blizak voždovačkom klanu. Ćirić je ubijen 20. oktobra prošle godinu u pucnjavi na Trošarini. Tada je ubijen i njegov prijatelj Ivan Milić.

CDM.me