Uvaženi privrednik i sportski radnik Boris Stanišić, predsjednik FK Zvijezda 09  je u razgovoru za klupski sajt optužio novinare da ”ruše” njegovu ekipu.  Tom prilikom je spomenuo i utakmicu Slavija – Zvijezda 09 (3:4). Odigrana je u Istočnom Sarajevu, 15. novembra prošle godine. Bilo je to 15. kolo Prve lige Republike Srpske.

Sudija je bio iz Kotor Varoša, Dragan Žarić, a Slavija se žalila na njegove odluke. U tekstu objavljenom na sajtu Zvijezde 09 Boris Stanišić kaže da je njegov klub pobio sve primjedbe Slavije i dokazao da je sudija ”svira”  u duhu fudbalskih pravila… Da li je Boris Stanišić zaboravan, ili su ga neki njegovi saradnici iskoristili? Evo šta je o toj utakmici rekla Komisja za suđene  FSRS:

 

Prvi dio dopisa FSRS….

 

 

Drugi dio odluke

Ovo smo objavili jer smo pisali o sudijskim greškama na toj utakmici. Što se tiče ostalih navoda u izjavi Borisa Stanišića, nećemo ih komentarisati I na kraju da kažemo da su u Zvijezdi 09 tako dobro odbranili sudiju, da je suspendovan šest utakmica… Ovo objavljujemo ne radi ”rušenja” Zvijezde 09 već istine….

SportDC