Šef poslaničkog kluba vladajuće Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudenus i njegova supruga srpskog porijekla Tajana dobili su ćerku.

Gudenus, koji se vjenčao u Banjaluci u prisustvu predsjednika RS Milorada Dodika, kojem je poručio “pozdravlja te zet RS”, prenio je da je je postao otac djevojčice. Njegova supruga Tajana je iz Banjaluke.

Njegova supruga Tajana porodila se u četvrtak u Beču.

– Moja ćerka će se zvati Anastasia Mari Luize. Ime Mari Luize je dobila po mojoj majci, a Anastasia je staro hrišćansko ime, koje znači vaskrsenje, i spaja kako Srbe, tako i Austrijance –  objasnio je Gudenus Tanjugu.

Gudenus je potpredsjednik vladajuće FPO, a ranije je bio i zamjenik gradonačelnika Beča.

On je poznat kao austrijski političar koji njeguje odlične veze sa Srbima, a tako i Srbijom i RS, odakle mu je supruga porijeklom.

Gudenus je, na ovogodišnjem Danu RS odlikovan od strane predsjednika Srpske, koji je njemu, kao i lideru FPO Hajnc-Kristijanu Štraheu, koji je postao vicekancelar, uručio najviši orden RS.

Taj orden, ali i brojne izjave u korist RS, prije svega da srpski narod u BiH treba da dobije pravo na samoopredjeljenje, izazvali su buru u austrijskoj javnosti, pa tako i osudu opozicionih partija, među kojima i Socijaldemokratske partije (SPO), koja se godinama prikazivala kao navodni prijatelj srpskog naroda.

Međutim i pored “žestoke paljbe” po njima Gudenus i Štrahe ostali su pri svojim stavovima i nastavljaju da podržavaju srpski narod.

Srpskainfo