Nebojša Vukanović ne posustaje od napada na svoj rodni grad i Hercegovce.

Da gospodin Vukanović ne bira ni vrijeme ni mjesto za svoje napade, pokazuje nam tekst sa naslovom “Presuda Ustavnog suda RS”. Čitajući ovaj naslov većina nas neće pronaći ništa loše…ali, kao što svi protivnici i neprijatelji Hrišćanstva to rade, napadaju i vrijeđaju na naše najveće praznike, gospodin Vukanović je upravo to uradio onoga trenutka kada je objavio tekst pod gore navedenim naslovom.

Veliki petak ili Strašni petak je hrišćanski praznik kojim se obilježava stradanje Isusa Hrista, njegovo raspeće na časni krst i njegova smrt za spasenje svijeta.

Toga dana, Crkva se sjeća događaja koji su neposredno prethodili Hristovom Raspeću, počevši od izvođenja Isusa Hrista pred sud Pontija Pilata, neuspjelog pokušaja da Ga optuže, pa do glasnog vikanja judejskog naroda: “Raspni Ga!”, nošenja krsta kroz grad, na putu prema Golgoti, razapinjanja i praštanja dželatima riječima: “Oče, oprosti im, jer ne znaju šta rade” , umiranja, skidanja sa krsta, pomazivanja mirom, povijanja tela platnom i polaganja u grob, postavljanja straže da čuva grob da neko ne ukrade njegovo tijelo… Vjerovatno čitajući ovaj tekst onako u sebi kažete, pa mi to već sve znamo, kuda vodi ovaj tekst?!

Veliki petak je najtužniji dan u Hrišćanstvu. Na taj dan zvona ne zvone, ne pjeva se, ne veseli se, pogotovo ne tuđoj muci!

Nebojša Vukanović, baš na Veliki petak, dan kada treba da budemo jedno i da se molimo za Vaskrsenje, da se nadamo pobjedi nad zlom i pobjedi nad smrću, objavljuje ovaj tekst. Veličajući sebe i svoja nedjela, radujući se tuđoj muci, muci onih koji su stvarali našu državu, koji su poslije toliko godina patnje i bola ugledali tračak nade, nade da će uz pomoć fonda, koji je formiran na dobrovoljnoj osnovi u Trebinju, moći da riješe životna pitanja, egzistenciju… sve je to gospodin Vukanović srušio i oduzeo ovom napaćenom narodu, svojim sugrađanima. Onda je otišao u federalno Sarajevo da troši novce i uživa u raskoši koji mu dadoše Oni tamo, koji žele neslogu Srbskog naroda!

Јoš skupi “snage” pa napisa, “Niko mi se nije ZAHVALIO”, “Ogromna većina njih su posljednji kojima bi pritekao u pomoć“. Ovo je samo par citata sa bloga Nebojše Vukanovića. Za koga on radi i čemu se nada?!

Premudri Otac Tadej je rekao “Kakve su ti misli takav ti je život”.

Bože, oprosti mi, dozvoli mi da budem dostojan i da citiram riječi tvoga Sina, dozvoli mi da ih uputim ovoj zalutaloj duši Nebojše Vukanovića, “OČE, OPROSTI MU, ЈER NE ZNA ŠTA RADI”.

Izvor: Trebinje059.com