Koliko je Savez za promjene /SzP/, odnosno pojedini eksponenti ove propale ideje, inkasirao rušeći Republiku Srpsku u svijetu i njenog predsjednika Milorada Dodika ne mogu izračunati ni nobelovci za matematiku i fiziku, tvrdi potpredsjednik SNSD Nikola Špirić.

Špirić smatra da se “u Savezu za promjene zalažu više od bošnjačkih stranaka da ocrne Republiku Srpsku i njene institucije po stranim ambasadama i prestonicama i da to rade s više mržnje i žara nego najveći mrzitelji Republike Srpske”.

– Otuda valjda i njihova nemušta računica o troškovima za lobiranje vlasti Republike Srpske u svijetu, baš kao da vlast treba da lobira protiv interesa svog naroda. Ova priča samo je način da opravdaju svoje servilno ponašanje u institucijama u Sarajevu i kod njihovih mentora u inostranstvu – naglasio je Špirić.

On je u izjavi Srni naveo da “mržnja i kontinuirani napadi na sve što dolazi iz institucija Republike Srpske ima svoju cijenu i dobro je plaćena, a cilj je jedan – rušenje Milorada Dodika kojeg nisu srušile razne diskreditacije iz inostranstva, pa sada pokušavaju iz neposredne blizine”.

– Ovi iz Saveza za promjene su na tom zadataku od trenutka kada su došli na vlast u Sarajevu, prije tri godine, ali im ne ide za rukom da učine ništa što bi poljuljalo povjerenje naroda koji će im i u oktobru ponovo reći da stoje uz SNSD, Republiku Srpsku i predsjednika Dodika –  istakao je Špirić.

On dodaje da priče o ustavnim promjenama, položaju Hrvata i krizi oko Izbornog zakona samo predstavljaju opravdanje za strah koji osjećaju plaćenici iz Saveza za promjene jer im narod uvijek presudi isto – poraz.

SRNA/Srpskainfo