Pravoslavni vjernici iz Mostara i Hercegovine zoru vaskrsenja dočekali su u staroj pravoslavnoj crkvi Rođenja Bogorodičina u Mostaru, koja se nalazi iza Saborne crkve, koja je u izgradnji.

Vaskršnju liturgiju služio je vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, koji je svima čestitao Vaskrs te je blagoslovio vjernike, poželjevši im da danas i svakoga dana u njihovim srcima sija vaskrsenje Hristovo.

– Hristos vakrse i zaista vaskrse. Ako Hristos nije vaskrsao, kaže apostol Pavle, onda je uzalud i vjera vaša i propovijed naša. Mi vjerujemo u vaskrsenje Hristovo, vaskrsenje života i naše vaskrsenje. Danas smo posebno radosni što smo ovdje svi u ovu zoru vaskrsenja, a naročito smo sretni što su tu naš fra Iko i fra Robert, što su i oni poranili da zajedno s nama proslave ovaj datum vaskrsenja Hristovog, a oni su slavili isto to vaskrsenje sedmicu ranije. Neka ste blagoslovljeni, braćo i sestre, neka vam je srećan praznik. Da zaista otvorite svoja srca za Boga, za Hrista, za spasenje naše i svega svijeta. To je divna i čudesna Božija milost koja se izlila na nas – poručio je vladika Grigorije.

Nakon liturgije, sveštenici su vjernicima dijelili jaja, a proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika nastavljena je u ugodnom druženju i čašćenju.