Nakon godinu i skoro dva mjeseca otkako je 20-godišnji David Komšić iz Kiseljaka u Zagrebu ubio bivšu trudnu djevojku Kristinu Krupljan koja je tad imala 19 godina, zadavši joj 88 uboda nožem, saznao je presudu.

“Kriv je za ubistvo Kristine Krupljan, u namjeri da je usmrti nakon izlaska, nožem joj je zadao 73 ubodne rane i 15 reznih rana”, rekla je sutkinja.

Kada je saopštila presudu, Komšićev otac je napravio scenu pa je izbačen iz sudnice. Zatim su izašli i drugi članovi porodice.

“Bravo, sudite dijete jer je iz Bosne”, rekao je Komšićev otac.

“Ubio ju je na jako okrutan način. Mora platiti 158.000 kuna i produžava mu se istražni zatvor. Nema sumnje da je David te večeri u njenom autu ispred njenog doma nanio Kristini 88 povreda”, kazala je sutkinja, prenosi Index.hr.

Županijski sud u protekla je dva mjeseca saslušao svih 18 predloženih svjedoka i proveo vještačenja.

U prijašnjem postupku protiv njega u kojem je optužen da je u aprilu 2016. izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo pješak (72) sudilo mu se kao odrasloj osobi.

Početkom godine za taj je zločin pravosnažno osuđen na 14 mjeseci zatvora. Današnja presuda za Kristinino ubistvo biće nepravosnažna.