Članovi Moto-kluba “Otpisani” danas su posjetili štićenike Doma za mušku djecu i omladinu ometenu u razvoju u Čirkin Polju kod Prijedora i povodom Vaskrsa im darivali 400 bojenih jaja.
Predstavnik Kluba Slavko Vrućinić izjavio je novinarima da su na ovaj način željeli da podjele radost velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa sa štićenicima Doma.

“Željeli smo da i oni osjete radost ovog praznika i da dio ovog lijepog prazničnog proljetnog dana provedemo sa njima, a organizovali smo i tucijadu gdje je pobjednik bio u drugom planu, a druženje u prvom”, rekao je Vrućinić.

On je dodao da ova grupa od petnaestak motorista osim ljubav prema motorima, dijeli i želju za humanitarnim radom, te su do sada organizovali niz humanitarnih akcija kao što je dobrovoljno darivanje krvi, podjela novogodišnjih paketića u bolnici i na ulicama grada.

“Već sutra idemo u LJubiju kako bismo za Vaskrs obradovali nekoliko porodica u stanju socijalne potrebe”, rekao je Vrućinić.

Direktor Doma za mušku djecu ometenu u razvoju Rajko Drinić zahvalio se na ovoj posjeti i na poklonima u ime kolektiva i štićenika Doma.

“Ova posjeta znači mnogo i izaziva sreću i radost našim korisnicima, pogotovo što se radi o licima koja imaju posebne potrebe, a na ovaj način se izjednačeni sa svima onima koji danas praznuju Vaskrs”, izjavio je Drinić.

U Domu u Čirkin Polju trenutno ima oko 190 štićenika, među kojima je i desetak maloljetnih.

RTRS/prijedor24h