Likovna izložba “Iz Prijedora” biće otvorena 17. aprila u maloj sali Umjetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić” u Beogradu.

Direktor Muzeja Kozare Zoran Radonjić potvrdio je da je riječ o izboru radova 10 autora koji su dio likovne zbirke ove ustanove.

– Riječ je o 29 radova poznatih imena iz svijeta slikarstva koji su porijeklom iz Prijedora i čiji radovi čine našu bogatu likovnu zbirku koja broji oko 1.000 radova – rekao je Radonjić.

On je naveo da je riječ o nastavku saradnje Muzeja Kozare i Udruženja likovnih umjetnika Srbije, koja je započela jesenas kada su u izložbenom prostoru ovog paviljona bili izloženi radovi nastali u prošlogodišnjem 12. sazivu Likovne kolonije “Sreten Stojanović”.

– Autor izložbe je kustos umjetničke zbirke Aleksa Milić, a biće predstavljeni radovi autora Pere Popovića, Todora Švrakića, Dragutina Mitrinovića, Sretena Stojanovića, Milana Sovilja, Branka Miljuša, LJubomira Stahova, Radovana Kragulja, Predraga Marjanovića i Zorana Banovića – kaže Radonjić.

On je napomenuo i da će izložba u Beogradu biti otvorena do 2. maja, nakon čega će je, u okviru manifestacija povodom 16. maja – Dana grada Prijedora, Prijedorčani moći da pogledaju od 14. maja u Muzeju Kozare.

SRNA/Srpskainfo