Mještani sela Raštelice, u opštini Hadžići, pripremili su i obavili sahranu komšije Milana Lalušića, koji je preminuo a nije imao porodicu.

Mještani, na čelu s imamom Muamerom ef. Mrkonjom i predsjednikom Mjesne zajednice Hazretom Subašićem, izvršili su sve pripreme i sahranili komšiju pravoslavca, koji je preminuo u 69. godini života.

Milan je svoj životni vijek provodio u Raštelici kao rado viđen komšija i prijatelj, zbog čega su komšije odlučile na ovaj način da mu odaju počast. Takođe, nisu zaboravili da je Milan svojim prilozima učestvovao i u izgradnji džamije.

– Na ispraćaju je bio prisutan veliki broj mještana, koji su iskopali grob, obezbijedili prevoz preminulog, te odali sve počasti koje naš komšija, dobri čovjek i zaslužuje – kazao je za list Preporod mjesni imam Muamer efendija.

Lalušić nije imao porodicu niti bližu rodbinu, ali s ovim činom sahrane je iza sebe ostavio veliku porodicu, mještane Raštelice.

Nakon sahrane, imam Muamer efendija je ugostio pravoslavne sveštenike koji su prisustvovali sahrani te izrazili pohvale za ovaj komšijski čin, piše Klix.