Drina se još jednom pokazala kao izuzetno neugodan protivnik fudbalerima Rudar Prijedora koji su teškom mukom stigli do minimalne pobede iz jedanaesterca koji je u 70. minutu iskoristio Demir Jakupović i svom timu obezbedio nova tri boda. Tako su “rudari” uspeli da se osvete Zvorničanima za jedini do sada prvenstveni poraz u tekućem šampionatu, ali i bodovno ostanu izjednačeni sa Zvijezdom-09 koja je zahvaljujući boljoj gol-razlici kolo pre kraja prvog dela prvenstva Republike Srpske preuzela lidersku poziciju.

U poslednjem kolu Prijedorčani gostuju u Foči kod Sutjeske, a ni eventualna pobeda ih neće vratiti na prvo mesto jer će zavisiti od utakmice Zvijezda-09 – Željezničar (Banjaluka) u kojoj im je potreban najmanje remi, pod uslovom da slave u 22. kolu na gostovanju u Foči. Subotnji duel na Gradskom stadionu u Prijedoru bio je sudar dva omaldinska selektora Republike Srpske, s jedne strane domaćeg stručnjaka Zlatka Jelisavca, a s druge stratega Zvorničana Veljka Cvijetinovića. Bilo je to šahovsko nadmudrivanje u kojem je odlučio jedan detalj.

-Pre svega želim da čestitam fudbalerima Drine i kolegi Cvijetinoviću na fer i korektnoj igri i požrtvovanosti koju su ispoljili na terenu, uneli su neizvesnost u utakmicu. Drina se još jednom pokazala kao izuzetno neugodan rival Rudar Prijedoru i ne sećam se kada smo poslednji put pobedili Zvorničane. Sada smo imali sreću da dođemo do sva tri boda i hoću da čestitam mojim igračima kojima nemam šta da prigovorim – rekao je šef stručnog đtaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

Strateg zeleno-crnih je potom pričao o dešavanjima na terenu Gradskog stadiona:

-Prvo poluvreme smo bili strpljivi i pokušavali pas igrom da dođemo do šanse za gol i zatresemo mrežu gostiju iz Zvornika. U 45. minutu imali smo sjajnu šansu da dođemo u vođstvo i sa minimalnom prednošću odemo na odmor što bi bilo korisno za samopouzdanje u nastavku. U drugom poluvremenu, kako to obično biva posle propuštene šanse, uvuče se nervoza i onda je sve mnogo teže. Možda je Demir Jakupović i pre jedanaesterca mogao da odluči pobednika kada je iz neposredne blizine pogodio prečku. Momci su svih 90 minuta bili disciplinovani i požrtvovani na igralištu, uložili su poslednji atom snage i čestitam im na onome što su pokazali i prikazali.

Stručni štab Rudar Prijedora u narednoj utakmici na gostovanju u Foči kod Sutjeske neće moći da računa na Aleksandra Popovića koji ima tri žuta kartona.

Cvijetinović: Igrali na kontre

Trener Drine Veljko Cvijetinović je posle meča u Prijedoru rekao:

-Došli smo na ovo gostovanje da jednom čvrstom i odgovornom defanzivnom igrom i orjentacijom na kontranapade pokušamo da iznenadimo domaćina koji je bio favorit i kojem su bodovi bili preko potrebni. U većem delu susreta u tome smo uspeli, a onda se dogodila jedna greška koja je prouzrokovala kazneni udarac iz kojeg je domaćin postigao, ispostavilo se, pobednički pogodak. Čestitam Prijedorčanima na pobedi i želim im sve najbolje u nastavku prvenstva, a mi se okrećemo sledećim susretima.

Sportski žurnal/Slavko BASARA