Stefan Brkić (29) uhapšen je zbog sumnje da je nožem izbo Dejana Kostića Delu (29), jednog od vođa „Lešinara“, navijača Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke.

U ovom incidentu učestvovao je i fudbaler Borca Stefan Dujaković, saznaje srpskainfo.com.

Kako nezvanično saznajemo, do incidenta je došlo u banjalučkom naselju Lazarevo. Delić je zadobio teške povrede, ali nije životno ugrožen, dok je Brkić poslije policijskog saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Zanimljivo je da je Dujaković, dok je vozio Delu u bolnicu, izazvao i saobraćajnu nesreću.

Izvor srpskainfo.com pojasnio je da su policiju o ovom sukobu obavijestili ljekari Službe hitne pomoći Banjaluka. Nakon što su dobili informaciju, u Službu hitne pomoći upućena je policijska patrola.

– Na parkingu Hitne pomoći zatečen je automobil „volvo“, a na mjestu suvozača primjećena je veća količina krvi. Zatim je utvrđeno da je vozilom upravljao Stefan Dujaković, a da je vozilo vlasništvo njegovog oca. Policajci su došli do informacije da je krv Kostićeva, kojeg je Dujaković dovezao do bolnice – ispričao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, Kostić je imao povrede lijeve strane grudnog koša, kao i lijeve ruke.

Foto RAS Arhiva

Stefan Dujaković

– Tokom istrage utvrđeno je i da je Dujaković izazvao i saobraćajnu nesreću dok je išao iz Lazareva prema bolnici. On je nesreću izazvao dolaskom na rasksrnicu ulica Ivana Gorana Kovačića, Bulevar Srpske vojske i Knjaza Miloša – rekao je naš sagovornik.

On se tu nije zaustavio, nego je nastavio da vozi do Hitne pomoći, a tokom razgovora sa njima policija je došla do informacija da je Delu nožem ubo Brkić, koji je potom uhapšen.

– Policija je potom otišla u naselje Lazarevo, gdje živi Brkić, i sa jednog objekta u blizini izuzela i snimke kamera, kako bi utvrdili šta se dešavalo. Osim toga, prikupljeni su i drugi dokazi – kaže izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, policija za sada ima informacije da su fudbaler FK „Borac“ Dujaković i Brkić ranije imali sukob i da je ovaj napad vjerovatno povezan sa tim događajem.

Dejan Kostić je od ranije poznat policiji i već je odslužio zatvorske kazne, među kojima je i ona za pokušaj ubistva. On je 2011. godine osuđen na pet godina zatvora zajedno sa Slavišom Ćulumom i Dejanom Čajićem zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila u aprilu 2010. godine.

Tokom ovog vatrenog obračuna ubijen je Slavišin brat Nedeljko Ćulum (19). Osim toga, privođen je još nekoliko puta zbog tuča, na širem području Banjaluke.

Direktor FK „Borac“ Dejan Lukendić rekao je da nije upoznat sa ovim incidentom i da je Dujaković juče bio na treningu.

– Ako se utvrdi da je učestvovao u nekom incidentu snosiće posljedice prema pravilniku koji je svaki fudbaler potpisao – izjavio je Lukendić.

Dejan Kostić bio je smješten na Odjeljenje za hirirguiju i utvrđeno je da je zadobio povredu u predjelu lijeve strane grudnog koša, koja je dubine oko osam centimetara. Osim toga, zadobio je i povredu lijeve nadlaktice, koja je širine između četiri i pet centimetara.

Kostić: Brkić me nije napao, slučajno sam se povrijedio

Dejan Kostić je danas za “srpskaifno.com” rekao da ga Stefan Brkić nije ubo nožem, već da se slučajno sam povrijedio.

Kaže da je taj dan došao na momačko veče kod Brkića i da se u jednom trenutku slučajno posjekao nožem po ruci.

-Stefan nema veze sa tim. Nas dvojica se poznajemo cijeli život. Nikada ne bih digao ruku na njega, ili on mene – ističe Kostić.

Prema njegovim riječima, nakon što se samopovrijedio Stefan Dujaković ga je automobilom odvezao do Hitne pomoći. Kaže da su ubrzo došli policajci i da je njima odmah rekao da se sam posjekao nožem, ali da mu nisu povjerovali i da su to veče saslušali više osoba, a među kojima je bio i Brkić.

-Izvinjavam se policajcima, prijateljima i ostalima koji su morali zbog mene da rade na Vaskrs – pojasnio je Kostić.

Ističe i da Brkić i Dujaković nisu ranije imali sukobe.

Stefan Brkić je takođe rekao da se on i Kostić od ranije poznaju i da nije bilo sukoba između njih dvojice.

-Sve ćemo dokazati i siguran sam da će ovaj slučaj biti odbačen. Sukoba između mene i Dele nije bilo, jer smo nas dvojica kao braća – rekao je Brkić.

Srpskainfo