epa06662494 Juventus' goalkeeper Gianluigi Buffon in action during the UEFA Champions League quarter final, second leg soccer match between Real Madrid and Juventus at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, 11 April 2018. EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Golman Juventusa Ðanluiđi Bufon ljutito je kritikovao arbitra Majkla Olivera zbog odluke da dosudi penal za Real u finišu meča u Madridu kojim je prvak Evrope prošao u polufinale Lige šampiona.

Britanski sudija je blag kontakt Benatije i Lukasa Vaskeza okarakterisao kao penal, poslije čega su uslijedili brojni protesti i isključenje Bufona, prije nego što je Kristijano Ronaldo pogodio u 97. minutu za 1:3 i novo polufinale kraljevskog kluba.

– Ovo je bio nezaboravan meč. Vidio sam ratnike koji žele da odigraju vanzemaljsku partiju. Samo Juventusovi igrači to mogu. Zadovoljan sam, vraćamo se kući podignute glave i ponosni – rekao je Bufon za Skaj Italiju.

Bufon je dodao da ništa pretjerano nije rekao sudiji da bi dobio crveni karton.

– Sudija je izgubio kompas i ne mogu da prihvatim da je dobio ovakav meč dva velika tima jer nema karakter, hrabrost i sposobnost da donosi odluke. Jasno je da je bio nepripremljen, poklonio je penal i isključio čovjeka koji nikad nije dobio crveni karton. Kada tako nešto uradiš onda si životinja, umjesto srca imaš kantu za smeće – rekao je Bufon poslije svog posljednjeg meča u Ligi šampiona i ostao bez šanse da osvoji dugo čekani trofej.

Srpskainfo