Na repertoaru Kina “Kozara” od 13. do 18. aprila nalaze se filmovi: Totalni haos 3D i – Tiho mjesto

Totalni haos 3D

Termin – 13.-18.04. u 19.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 115 minuta

Žanr – Akcija, avantura, SF

Originalni naziv filma –Rampage 3D

Glavne uloge – Dwayne Johnson, Naomie Harris, Jeffrey Dean Morgan

Režija – Brad Peyton

Davis Okoye (Dwayne Johnson) dijeli neizbrisivu vezu s Georgeom, inteligentnom gorilom koja je bila u njegovoj zaštiti od kad se rodio. No, genetski eksperiment koji je krenuo po zlu pretvorio je ovog nježnog majmuna u bijesno čudovište.

Ta novonastala čudovišta počela su uništavati cijelu Sjevernu Ameriku i sve što im se našlo na putu. Okoye se tada udružuje s genetskim inženjerom kako bi osmislio i osigurao protuotrov. Borba ne počinje samo za zaustavljanje globalne katastrofe, već i za spašavanje stvorenja koji je nekada bio njegov prijatelj.

– Tiho mjesto

Termin – 13.- 18.04. u 21.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 95 minuta

Žanr – Horor

Originalni naziv filma – A Quiet Place

Glavne uloge – Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe

Režija – John Krasinski

Misteriozni horor film pod nazivom “A Quiet Place” za koji svi  jedva čekaju da saznaju o čemu se radi nakon objavljenog trailera, režirao je glumac John Krasinski koji pored Emily Blunt igra i glavnu ulogu. Njih dvoje su roditelji dvoje djece i žive zajedno u izolovanom mjestu u šumi, gdje je prioritet da budu – tihi. Koriste jezik gluvonijemih kako bi komunicirali, a čak i društvene igre djeca igraju uz pomoć mekanih figurica koje ne prave zvuk. Ovonije zato što su gluvonijemi, već zbog toga što su izabrali ovakav život kako bi uopšte i ostali živi.

prijedor24h