U Republici Srpskoj narednih dana očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme, uz mjestimičnu kišu, dok će krajem sedmice doći do djelimičnog razvedravanja uz sunčane intervale, rečeno je Srni u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske.

Danas će biti promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme, uz mjestimičnu kišu na jugozapadu i zapadu Krajine, te po koji pljusak i rijetku grmljavinu u popodnevnim časovima, a prolaznu kišu na istoku.

Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se od 21 do 26 stepeni Celzijusovih.

Promjenljivo do pretežno oblačno i malo hladnije vrijeme očekuje se sutra, uz povremenu i mjestimičnu kišu, pljuskove i mogućnost grmljavine.

Minimalna temperatura vazduha kretaće se između 11 i 16 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna između 17 i 22 stepena.

U utorak, 17. aprila, ujutro i tokom dana biće pretežno oblačno i suvo, a jedino na istoku sa mogućnošću za slabu mjestimičnu kišu, dok se popodne nastavlja sa pljuskovima i grmljavinom, češćim i jačim na zapadu i sjeveru, te jugozapadu i jugu gdje se očekuju i obilnije padavine.

Najniža temperatura vazduha očekuje se od 10 do 15 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 16 do 20 stepeni.

Pretežno oblačno jutro i prijepodne, uz mjestimičnu slabu kišu na sjeveru i centralnom pojasu zemlje očekuje se u srijedu, 18. aprila, te tokom dana prestanak kiše na sjeveru i sužavanje zone padavina na centralni pojas.

Najniža temperatura vazduha očekuje se od sedam do 12 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 17 do 22 stepena.

I u četvrtak, 19. aprila, ujutro i prije podne očekuje se pretežno oblačno vrijeme, uz mjestimičnu slabu kišu na istoku, dok će tokom dana doći do djelomičnog kidanja oblačnosti, uz sunčane intervale, koji će popodne biti duži, a u mnogim predjelima biće i sunčano.

Najniža temperatura vazduha kretaće se od sedam do 12 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 18 do 23 stepena.

prijedor24h