Za šest prolećnih kola Rudar Prijedor je od dva boda prednosti s kojima je osvojio titulu jesenjeg prvaka Republike Srpske dospeo na dva koraka zaostatka za najvećim i jedinim konkurentom za plasman u Premijer ligu BiH Zvijezdom-09. Pored toga u kontroverznoj derbi utakmici na Gradskom stadionu u Prijedoru “rudari” nisu uspeli da pobede protivnika, primili su gol iz kontranapada u 88. minutu i ostali bez pobede (1:1), čime su Semberci obezbedili i bolji međusobni skor.

U poslednjem 22. kolu prvog dela prvenstva Republike Srpske izabranici trenera Zlatka Jelisavca su remizirali (1:1) u Foči protiv Sutjeske i u toj utakmici su izgubili dva važna boda u trci sa Sembercima i “rudari” polako posustaju u ovoj trci. Da nešto ne štima na relaciji trener – igrači pokazao je i potez šefa stručnog štaba Jelisavca pred ovo gostovanje kada autobus sa ekspedicijom iz Prijedora u Banjaluci nije želeo da sačeka trojicu igrača: Draška Lolića, Milana Šakića i Dušana Komljenovića koji su zakasnili pet minuta, pa su Prijedorčani imali samo petnaest igrača u zapisniku, čime su prekršili Propozicije takmičenja Prve lige, pa će o svemu odlučivati Disciplinska komisija FSRS.

Inače, dešavanja tokom zimskih priprema i osmodnevni štrajk igrača po svemu nije bio slučajnost, već tada se moglo videti da stručni štab nema autoritet nad prvotimcima, sve se nekako prvazišlo, međutim posledice su ostale pa su “rudari” bodovni plus pretvorili u minus, a preostalo je još deset kola do kraja prvenstvene trke.

Koliko-toliko Rudar Prijedor u trci sa Zvijezdom-09 drži Demir Jakupović koji je na poslednjih pet utakmica postigao šest pogodaka i direktno doneo jedanaest bodova svom timu. Postigao je i jedini gol u Foči kada je goste doveo u vođstvo u 41. minutu, ali su “rudari” na ovom gostovanju dobro prošli jer su domaćini pored izjednačujućeg pogotka imali još nekoliko sjajnih prilika za pobedu, pogađali su i prečku.

-Zasluženo smo osvojili bod na teškom gostovanju kod ekipe koja se bori za opstanak. Nažalost, za Zvijezdom-09 zaostajemo dva koraka, ali još uvek ništa nije godotov, prvenstvo je dugo i naporno, biće još raznih rezultata, nadamo se i kikseva glavnog konkurenta. Videćemo šta nas očekuje u Ligi za prvaka. Mi ne odustajemo od našeg cilja, a to je titula i plljsman u Premijer ligu BiH. Nadamo se da ćemo na kraju prvenstvene trke ipak biti mi ti koji će prvi proći kroz cilj, a u plej-ofu nas očekuju još dve derbi utakmice sa Zvijezdom-09 u kojima neće pasti odluka o šampionu jer su za krajnji ishod bitne one “male” utakmice – optimističan je Demir Jakupović, golgeter Rudar Prijedora.

Sportski žurnal/Slavko BASARA