U okviru manifestacije Dani sjećanja, posvećene stradanju srpske djece u ratovima u 20. vijeku, na Mrakovici se održava čas istorije za srednjoškolce iz Gradiške i Prijedora.

Čas istorije organizuje Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, Republičkim pedagoškim zavodom i Memorijalnim kompleksom “Mrakovica”.

Mrakovica: Čas istorije za srednjoškolce (Foto: RTRS)

Mrakovica: Čas istorije za srednjoškolce (Foto: RTRS)

Manifestaciju Dani sjećanja, koja će trajati do 19. aprila, organizuje Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Mrakovica: Čas istorije (Foto: RTRS)

Mrakovica: Čas istorije (Foto: RTRS)

Nizom aktivnosti u Banjaluci, Bijeljini, Istočnom Novom Sarajevu, Zvorniku i Prebilovcima, Centar će podsjetiti na stradanje srpske djece u Prvom i Drugom svjetskom ratu i odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U Banjaluci će večeras, uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske, biti održana memorijalna akademija “Svako dijete – nebo na zemlji” – centralni događaj ovogodišnje manifestacije Dani sjećanja.

RTRS