Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da predstavnici opozicije na sve načine pokušavaju da diskredituju Ministarstvo unutrašnjih poslova i naruše bezbjednost u Srpskoj.

– Ovo je izborna godina i pokušavaju se iskoristiti sve mogućnosti za dobijanje političkih poena ili da se na drugi način sruši vlast u Srpskoj. To je intencija svih ovih godina, ali iskorištavanje stvari, poput tragične smrti Davida Dragičevića je morbidno – rekao je Lukač.

Lukač je istakao da je Savez za promjene do sada 36 puta tražio njegovu ostavku.

– Svaki put kada me pozovu da podnesem ostavku to neću uraditi, a znam da sam im trn u oku i da im smetam. Ostavku ću podnijeti onda kada to budu tražili oni koji su me postavili ili koji smatraju da ne radim dobro – dodao je Lukač.

On je ocijenio da je bezbjednosna situacija u Srpskoj zadovoljavajuća.

– To je zato jer imamo kvalitetnu organizaciju MUP-a i naše uprave koje se specijalizovano bore protiv svih vidova kriminala i terorizma. Riješena je većina krivičnih dijela među kojima su ubistva i pljačke – rekao je sinoć Lukač za Alternativnu televiziju.

Prema njegovim riječima, na nivou BiH, gdje je vlast Savez za promjene, ništa nije urađeno kada je riječ o borbi protiv kriminala i korupcije.

– Ali kada mi ovdje podnesemo prijavu protiv načelnika opštine Teslić /Milan Miličević/ gdje su utvrđene određene činjenice koje se odnose na privredni kriminal, onda nas Savez za promjene napada da radimo politički i protiv načelnika koji dolaze iz njihovih redova, što nije tačno – rekao je Lukač.

RTRS