Dalibor Ivanić, načelnik Policijske uprave Prijedor, danas je novinarima prezentovao tromjesečne rezultate rada i naglasio da je na području ove uprave u ovom periodu održan povoljan bezbjednosni ambijent.

U prvom kavrtalu ove godine nije bilo težih krivičnih djela protiv života i tijela, čije izvršenje bi izazvalo bitnije uznemirenje građana. Za prva tri mjeseca evidentirano je 271 krivično djelo. Evidentiran je visok procenat rasvijetljenosti, čak 72 odsto, svih krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu.

Ivanić je na današnjoj pres konferenciji građanima uputio apel da budu vrlo oprezni prilikom paljenja korova kako ne bi došlo do nekontrolisanog požara koji može imati tragične posljedice. On je građane podsjetio i na izmjene Zakona o oružju i municiji. Njime je produžen rok za zamjenu oružnih listova oružja za ličnu bezbjednost kojima je istekao rok važenja do 31. decembra 2018, kao i smanjen iznos novčane kazne predviđen za one koji ne produže oružne listove sa 1.200 do 1.500  na 300 do 500 maraka.

M.Z./KV