Hrvatsku i dalje trese slučaj Šešelj, i navodno gaženje hrvatske zastave u skupštini Srbije. Pojedini hrvatski portali tvrde da je cijela priča vjerovatno izmišljotina Srpske radikalne stranke, na koju je nasjeo hrvatski politički vrh.

Navode da ne postoje fotografija ili snimak navodnog, gaženja zastave Hrvatske u parlamentu Srbije, i da niko od hrvatskih i srpskih novinara koji su bili tamo nije vidio da se to zaista i dogodilo.

Skupština Srbije saopštila je za Index.hr da ne postoji video snimak incidenta koji je napravio lider radikala Vojislav Šešelj.

“U vezi sa vašim zahtjevom obavještavamo vas da ne postoji video snimak navedenog incidenta. Video nadzor tog dijela Narodne skupštine Republike Srbije ne pokriva mjesto gde su bile postavljene zastave, jer se nalazi u mrtvom uglu u odnosu na postavljene kamere”, piše u odgovoru Narodne skupštine za ovaj hrvatski portal.

Portal navodi se da je upravo iz radikalskog saopštenja krenuo, kako kažu, cijeli diplomatski skandal, koji je rezultirao time da hrvatska delegacija predvođena predsjednikom sabora Gordanom Јandrokovićom, poznatim pod nadimkom Njonjo, prekine dvodnevni posjetu Srbiji samo šest sati od njenog početka.

Oglasio se i Šešelj, koji tvrdi da je izgazio hrvatsku zastavu, ali da ga čudi što mu novinari ne vjeruju da se to zaista dogodilo.

“Ako smo sve izmislili, čemu galama protiv nas? Ko je izmislio, pa budale nasjele? E, to bi bilo izvanredno da je to tako, ali nismo izmislili. Ima li ijedan novinar da mi vjeruje? Niko. E, ovo je novinarska zavjera”, rekao je Šešelj.

RTRS