Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić istakla je da, prema informacijama koje resorno ministarstvo dobija sa terena, većina lokalnih zajednica još prikuplja podatke o šteti nastaloj tokom posljednjih poplava.

“Ovaj posao je još u toku. Formiraju se i komisije koje će u vezi sa tim sprovoditi sve aktivnosti, tako da još nemamo konačnih podataka o nastaloj šteti”, rekla je Rešićeva.

Ona je podsjetila da je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa jedinicama lokalne samouprave, kada se stvore uslovi, sačini procjenu štete na poljoprivrednim dobrima.

Portparol Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Macanović rekao je Srni da, kada je riječ o poljoprivrednim dobrima, opštinske Komisije još rade procjenu na terenu.

“Kada završe rad u opštinama nama dostavljaju izvještaje, pa ćemo ih objediniti i o tome informisati Vladu”, rekao je Macanović.

On je napomenuo da u nekim opštinama komisije još nisu ni izašle na teren, jer se nije povukla voda na pojedinim lokacijama.

RTRS