Devet učenika sa višestrukim smetnjama u razvoju iz Kozarske Dubice, od utorka nemaju prevoz do prijedorskog Centra ,,Sunce”. Organizovani prevoz za ove učenike ukinuo je prevoznik kojem je Opština Kozarska Dubica, za ove namjene, dužna 3.317 maraka.

U Opštini tvrde da su obezbijedili novog prevoznika, ali roditelji ne pristaju na tu varijantu. Troškove za šest učenika koji pohađaju osnovno obrazovanje plaća opština Kozarska Dubica, dok za tri srednjoškolca prevoz plaća resorno ministarstvo Republike Srpske koje redovno izmiruje svoje obaveze.

U telefonskom razgovoru, načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica, Dušan Drljić, rekao nam je da je obezbijeđen prevoz za ove učenike putem redovne linije. Međutim, stručni saradnik Centra ,,Sunce”, Ljubica Ivetić,  smatra da redovne linije nisu dobro rješenje.

Rješenje da idu redovnom linijom nije dobro ni za učenike ni za nas, jer se te linije ne poklapaju sa vremenom koje odgovara našim časovima i dolaskom i povratkom iz škole. Na koji način će se problem riješiti, zaista ostaje na opštini Kozarska Dubica – rekla je Ivetićeva.

Kao jedno od rješenja pominje se plaćanje kombija koji je u vlasništvu Udruženja roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama ,,Rastimo zajedno” iz ove lokalne zajednice.

I. Pekarić/KV