Vijest da je Radmila Čičković, imenovana za v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske, osim što je dobra vijest i za EP RS i za Republiku Srpsku, ogolila je smijurije i predstave, koje su, doduše, sami o sebi pravili brojni prognozeri i novinarčići, da su “dobro upućeni u prilike”.

Prije samo nekoliko časova političar, savjetnik, novinar , analitičar , prognozer i gatar Nebojša Vukanović objavio je cijelom svijetu, da će novi generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske najvjerovatnije biti Arsen Tešić, jedan od nekadašnjih rukovodilaca u toj kompaniji. Drugi igrač, u kugli Nebojše Vukanovića, bio je Milan Baštinac, pomoćnik ministra energetike iz Banja Luke. Talentovanom trebinjskom gataru pričinilo se da bi i Branislava Milekić mogla ostati u upravi Elektroprivrede Republike Srpske. Bacajući karte negdje oko 13 časova danas Vukanović je iz špila izvukao i Šuda Simovića.

Sve sami ćorci! Nijedno od navedenih imena, koje je Vukanović pomenuo, ne samo da se nije našlo u novoj upravnoj strukturi EP RS, nego nisu bili ni kandidati za bilo koju od funkcija u toj kompaniji. Ni danas ni ranije. I što je najvažnije , novoimenovana uprava EP RS nije nikakva senzacija u krugovima koji su „dobro upućeni“. Za Vukanovića su naravno šok, jer je o svemu upućen, baš kao i o imenovianjima u EP RS.

Sva danas imenovana lica su plod opšteg konsenzusa na svim nivoima odlučivanja, već određeno vrijeme, i kao takvi su predloženi i imenovani na ove funkcije. Flosukule tipa „kako samo ranije najavio“ su priče za malu djecu, jer je smjena rukovodstva EP RS posljedica slabih rezulatata, a ne bilo čijeg hira ili najave lokalnog vrača.

Zato sljedeći put kada pročitate prognozu i inforimacije iz dobro obavještenih izvora Nebojše Vukanovića sjetite se ovog dana i “njegovog” drim tima , koji samo što nije ušao u upravljačku strukturu EP RS. Јer je on o svemu obavješten , i u svemu tačan i pouzdan koliko i u ovom, još jednom u nizu karikaturalnih tekstova, koje je objavio danas.

Autor: Siniša Mihailović