Tajno naoružavanje i skladištenje oružja u Federaciji BiH, predstavlja ozbiljan problem, poručio je za RTRS predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, komentarišući izjave člana Predsjedništva BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića da se oružje proizvodi za “ne daj bože”.

Dodik je istakao da je ta proizvodnja izvan kontrole zajedničkih institucija, dok je u Republici Srpskoj sve stavljeno pod kontrolu i da je čak i opremanje Policije Srpske pokušano da se predstavi kao problem.

Zbog toga bi rješenje bilo da se formira zajednička komisija Republike Srpske i Federacije BiH, koja bi utvrdila sve činjenice u vezi s tim, rekao je Dodik i dodao da će predložiti da Vlada Srpske zatraži formiranje te komisije.

Neodržavanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH, na kojoj je trebalo da budu razmatrane Izetbegovićeve ratnohuškačke izjave, predstavlja ozbiljan negativni događaj za BiH, smatra Dodik. Dodao je da su bošnjačke stranke još jednom pokazale jedinstvo na svim pitanjima koja su protiv Srba ili Hrvata.

RTRS