Javno preduzeće “Pošte Srpske”, koje posluje sa gubitkom, prošle godine imalo je za oko 400.000 konvertibilnih maraka veća izdvajanja za zarade.

Međutim, razlog nisu povećane plate zaposlenih, već isplate po osnovu izgubljenog sudskog spora sa bivšim direktorom Milutinom Pejićem. Njemu je iz kase “Pošta” isplaćeno u bruto iznosu 315.327 KM.

Ovaj podatak objavila je nezavisna revizorska kuća u revizorkom izvještaju o poslovanju “Pošta Srpske” u prošloj godini.

Pejić je smijenjen teatralno u avgustu 2005. godine. Tadašnji ministar rada i boračko-invalidske zaštite Miodrag Deretić (u Vladi Pere Bukejlovića) uz policijsku pratnju je provalio u kabinet direktora “Pošta Srpske” i za vršioca dužnosti direktora tada imenovao Milenku Rendić.

Nekadašnji direktor “Pošta Srpske” Milutin Pejić ostaće upamćen i po tome, kako je utvrđeno, da je na Malti, sa još nekoliko saradnika, 120 dana učio engleski jezik, za šta je firma platila oko 660.000 KM!

Kada se to saznalo, jedna novinarka je Pejića na pres konferenciji pitala da obrazloži toliki trošak preduzeća ali na engleskom. On je rekao: “Iz principa, u Republici Srpskoj govorim samo srpski”.

Srpskainfo