Šta je cilj SZP i po kom scenariju ruše Republiku Srpsku i njene institucije. Cilj je naći neki povod da se organizuje protest i postavi ultimatum do kada neki problem treba riješiti. Ako se to ne uradi iz najobjektivnijih razloga, po njihovom mišljenju treba nastaviti proteste na ulicama i stvoriti što veći haos, stoji u tekstu na internet stranici Udruženja “Čast otadžbine”.

Ovo nije ništa novo, jer smo dobro upamtili proteste „otpora“ u Srbiji za vrijeme aktivnosti DOS-a i rušenja Miloševića. Svoje fašističko lice i simbol stisnute pesnice su pokazali i u nekim drugim „žutim revolucijama“, sada im je došla na red Republika Srpska. Vidjeli smo Borenovićevu stisnutu pesnicu i njegovo ushićenje na protestu povodom tragične smrti pokojnog Davida u Banja Luci. Da li je njegova pesnica prijetnja ili podrška institucijama Republike Srpske u ovom slučaju?

Od rukovodstva SZP do sada nismo vidjeli programe za boljitak Republike Srpske, jer to i nije njihov cilj. Vi želite da u duhu Bakirovih izjava i prijetnji Srbima i Republici Srpskoj, i upustava Američke, Engleske i drugih zapadnih ambasada nanesete što više štete svom narodu i državi. Koristite laži, podmetanja i klevete, i lažne afere da što više ocrnite svog predsjednika i institucije Republike Srpske i na taj način urušite vlast.

Naša je preporuka, da shvatite, da se na vlast ne dolazi izdajom svog naroda i države zarad šake dolara. Ako to shvatite na vrijeme, onda vas katastrofalni poraz na oktobarskim izborima neće iznenaditi.

Lažima o paravojnim jedinicama u Republici Srpskoj u koje ste svrstali humanitarne i patriotske organizacije, udruženja i pojedince i proglasili ih opasnim po bezbjednost BiH, kako bi zamaskirali stvarne prijetnje. Propale su Vam i laži o privrednom kriminalu od strane institucija Republike Srpske. Sada Vam je neko naredio da postavite ultimatum vlasti Republike Srpske da saopšti ko je ubijo naše ratne drugove i saborce Belog Vuka, Mauzera, Kosorića i ostale koji su ubijeni prije dvadesetak godina.

Da paradoks bude veći tada je na vlasti bila SDS, zašto tada nije bilo ultimatuma da se otkriju izvršioci tih zlodela. Vas ne interesuju kosti naših mrtvih drugova i tregedije njih i njihovih porodica, Vas interesuje izazivanje nezadovoljstva prema aktuelnoj vlasti u Republici Srspkoj jer ste taj zadataka dobili od mentora.

SDS Bosića, Šarovića, Pandurevićke, Mektića i mlađanog Govedarice se nikad nije distancirala od državotvorne politike izvornog SDS-a koju sada zloupotrebljava. Iz tog razloga jedan deo članova SDS-a misli da je SDS državotvoran kao što je nekad bio i neće da „izda“ svoje poginule očeve, braću i prijatelje koji su pripadali tom pokretu.

Pomoći ćemo im da shvate da su debelo u zabludi, a sadašnji SDS i SZP u dubokoj izdaiji. Koliko ste ogrizli u izdaji Republike Srpske najbolje ilustruju Vaši nastupi na BN televiziji gdje zajedno sa uredništvom te medijske kuće promovišete i preporučujete ulicu za rješavanje životnih problema, tregedija sa ultimatumima prema vlasti.

Ne libite se da pozivate i organizacije proistekle iz odbrambeno-otadžbinskog rata da izađu na ulice, da prave nerede i destabilizuju svoju državu. Zar Vam iz obilja Vaših poziva na demonstarcije i ne odazivanje naroda na iste, nije jasno da Vam je narod prepoznao namjere i shvatio šta i za koga radite.

Vaši nalogodavci Amerikanci i Englezi se ponašaju nasilno i odmetnički u odnosu na pravila UN, pa ste i Vi preuzeli njihove manire u odnosu na zakonodavne organe Republike Srpske. Stoga Vas pozivamo po ko zna koji put na državotvornost i sabornost u očuvanju Republike Srpske i njenih institucija.

Čast otadžbine