Trogodišnji dječak G. R. iz Novog Grada teže je povrijeđen u požaru koji je izbio u automobilu u kojem se nalazio u mjestu Srednja Čađevica kod Novog Grada.

Policijska uprava Prijedor saopštila je da se sve desilo u srijedu oko 20.20 časova, ispred kuće V. G., gdje je dječak ušao u nezaključan automobil i zapalio šibicu, te tako izazvao požar. Kako saznajemo, šibice je pronašao u automobilu dok se igrao.

– Dječak je nakon što je izvučen iz vozila prevezen u  Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banjaluci. Obaviješten je tužilac Okružnog tužilaštva u Prijedoru, koji je naložio istragu. Više detalja o ovom slučaju ne možemo da kažemo – rekli su u policiji.

Iz UKC-a RS su saopštili da je dječak G. R. primljen s opekotinama, te je zbrinut i njegovo stanje je stabilizovano.

– Nakon toga, G. R. je premješten na dalje liječenje u Univerzitetsku dječju bolnicu “Tiršova” u Beogradu – saopšteno je iz UKC-a RS.

Prema nezvaničnim informacijama, dječaka iz vozila u plamenu su na vrijeme izvukli ljudi koji su se tu zatekli.

– Čim su ugledali dim i vatru, odmah su pritrčali i iz njega izvukli mališana koji je već dobio opekotine. Da to nisu uradili tada, sve se moglo završiti gore nego što jeste. Nažalost, izgleda da niko nije primijetio šta mališan radi u autu – kazao je izvor blizak istrazi.

U policiji nismo mogli saznati više detalja, kao ni činjenicu da li je dječak zapalio očev ili automobil nekog poznanika.

Glas Srpske