Milorad Dodik, predsednik Srpske, naveo je danas da su reagovanja političkih faktora u FBiH povodom hapšenja Atifa Dudakovića zbog ratnih zločina nad Srbima dokaz duboke podele po nacionalnoj osnovi u BiH.

– Gotovo da nije bilo nijednog glasa političkih subjekata iz FBiH koji bi mogli ili imali snage da nešto kažu u tom pogledu, osim da veličaju Atifa Dudakovića za kojeg je Tužilaštvu BiH trebalo 12 godina da ga prepozna na video-kaseti kada govori „spali sve što je srpsko“ – rekao je Dodik, piše Srpskainfo.

Prema njegovim rečima, bez obzira što ratni zločini ne zastarevaju, pravda mora da dođe u trenutku koji je adekvatan.

– Mnogi srpski zvaničnici, vojnici i političari optuženi su i osuđeni za ratne zločine u Hagu ili Sarajevu po takozvanoj komandnoj odgovornosti. Ta komandna odgovornost kao da ne postoji za druge, koji su bili u takozvanoj Armiji BiH – napomenuo je on.

Istakao je i da je proces protiv Nasera Orića pred Sudom BiH pravosudna farsa, te da veruje kako će se tako nešto slično pokušati i sa Dudakovićem.

Dodik je naveo da svi mediji u FBiH sada pišu ko je tužilac u slučaju “Dudaković”, prebrojavaju joj krvna zrnca, govore da je Srpkinja i da je ćerka bivšeg srpskog logoraša.

– Oni će sada naći motiv da napadnu tu ženu, pokušaće da je satanizuju, kao što je bio slučaj optužbi za Nasera Orića – smatra Dodik.

Blic