Nastavak prvenstva prve lige Republike Srpske nije donio ispunjenje želja fudbalera i navijača FK Drina Zvronik. Izbor nove Uprave i predsjednika Kluba u zimskoj pauzi nije donijelo pozitivni šok. Drina je u prvom kolu završnice za prvaka ispala iz utrke za Premijer ligu BiH iako je na zimsku pauzu otišla sa svega tri boda zaostatka.

Pojačanja u pauzi su se pokazala kao pun pogodak, Demir Avdić kao najzvučnije ime opravdao je svoj dolazak u grad na Drini.

Nažalost, nakon serije loših rezultata prema riječima Avdića predsjednik Kluba i trener Cvijetinović su odrekli ovog napadača u preostalih 45 dana koliko će šampionat trajati i jednostrano prekinuli Ugovor.

Avdić tvrdi da je prevaren i da je zbog Jevtića proživjeo pakao u Zvorniku sa svojom porodicom. U nastavku prenosimo ispovijest Avdića o boravku u Zvorniku i odnosu prvog čovjeka i trenera FK Drina Zvornik prema njemu:

Ispovijest Demira Avdića:

Nekoliko dana pred početak priprema fudbalskog kluba Drina iz Zvornika dobio sam poziv od trenera Veljka Cvijetinovića i predsjednika Miće Jevtića. Ubrzo smo se dogovorili i pored mojih uslova ja sam pristao na ono što su njih dvojica predložili uz ubjeđenje da će sve biti redovno da ću biti prioritet pri isplati jer sam jedini „stranac“ kojem se plaća stan i hrana i pored toga imam porodicu (ženu i bebu od 18 mjeseci).

Kada sam stigao u Zvornik, ubrzo je počeo pakao.

Lično predsjednik Jevtić mi je predložio da dobijam mjesečno 300 eura za hranu kako bi žena istu spremala u kući i svi se zajedno tako hranili zbog male bebe koja se nije mogla hraniti brzom hranom.

Taj iznos mi je isplaćivan iz dva dijela svakih 15 dana, svaki put je se kasnilo 5-10 dana i onda obećani iznos umjesto za 30 dobijem za 45 dana.

Kasnila je i prva plata, pa je kasnila druga, onda kada je dolazilo vrijeme za 4.platu ja samo dobio drugu.

Iako sam odmah po dolasku dobio ponudu iz Srbije da se priključim jednom klubu, a koja je bila tri puta bolja finansijski od uslova u Zvorniku od iste sam odustao jer mi je trener Cvijetinović ubjedio da sam neophodan. Odlučio sam ostati i održati datu riječ jer je meni to kao i obećanje bitnije od novca.

Naglasio prije dolaska u Zvorniku da je meni neophodan manji stan zbog proodice. Uprava Kluba je pristala na to i obezbjedila stan, ali i to naravno nije moglo bez problema.

Klub je plaćao stan 350 KM sa svim troškovima. Poslije kratkog vremenskog perioda u provedenom stanu predsjednik Kluba to više nije želio da plaća. Uspio je da nagovori vlasnika stana da istjera kako bih prešao u motel Lagunu, na što me je Jevtić od početka nagovarao da pristanem. Meni kao porodičnom čovjeku ne odgovara životu u motelu. Ubrzo mi je obratio vlasnik stana riječima:

„Predsjednik Jevtić mi je rekao; Ma izbaci ga noćas sa ženom i djetetom i morat će prihvatiti Lagunu“. Vlasnik stana u kojem sam živjeo je Neđo Savić koji to može da potvrdi.

Poslije stana kod Savića premješten sam u drugi stan u centru grada nedaleko od spomenika. Troškove za mjesec dana u tom stanu sam platio iz svog džepa, a Klub je kasnije iste refundirao uz 50 KM manje od onog što sam ja platio.

Poslije svega toga morao sam preći u Lagunu jer je Jevtić odbio dalje plaćati privatne stanove i kuće. Zahvaljujući svemu tome malo dijete sam tri puta u dva mjeseca selioi preseljavao.

Zamislite samo da se vama ili vašem djetetu koje je otišlo u daleki grad igrati fudbal ovakvo nešto dešava da vas izbacuju na ulicu jer nudite jeftiniju opciju Klubu življenja u stanu od motela.

U tom periodu igrajući za  Drinu u pripremnom periodu sam postigao 5 golova, 4 puta asistirao, odigrao svaku utakmicu i prisustvovao svim treninzima.

Nakon toga u 7 prvenstvenih utakmica Drina je postigla 6 golova, postigao sam dva gola, dva puta direktno asistirao  i odrađivao postavljene zadatke maksimalno, učestvujući u dvije trećine postignutih golova Drine u nastavku prvenstva. Dva puta sam izabran i među 11 najboljih igrača tima kola.

Uprava FK Drina Zvornik se odrekla usluga pojačanja Demira Avdića koji najavljuje tužbu
Borbeni Avdić, požrtvovano za svaku loptu, nedovoljno upotrebljivih lopti od veznog reda

Trener tima, Cvijetinović je opravdanje za loše rezultate u nastavku prvenstva tražio u pritiski kojeg ima od predsjednika Kluba da jedan igač mora započeti utakmicu i igrati do 65.minuta susreta.

O nametnutom fudbaleru u prvoj postavi Cvijetinović je govorio igračima u svlačionici na sastanku prije utakmice, tvreći da je direktno dobio poruku.

Poslije toga je nastavljeno s lošim rezultatima, a odgovornost je svaljena na fudbalere. Niko nije pominjao da se fudbaleri osjećaju umorno i teških nogu kao da su na početku priprema za prvenstvo ili na kraju šampionata.

Na kraju poslije 7 odigranih utakmica 24.aprila sam usmenim putem od strane sekretara Kluba obavješten da predsjednik Jevtić i trener Cvijetinović imaju donešenu Odluku da ja trebam ići kući da neće od srijede 25.aprila plaćati hotel (izbačen iz Lagune sa porodicom) jer navodno nisam rješenje za sljedeću sezonu.

Ugovor koji sam potpisao sa predsjednikom Drine traje do kraja sezone sa jasno definisanim načinom isplate i obezbjeđivanje stana i hrane.

Ja kao Demir Avdić nemam šta puno reći o predsjedniku Jevtiću. O njemu govore svi Zvorničani koji ovdje žive kriveći ga za propadanje velikih firmi i kolektiva. Meni nije bilo jasno kako je moguće da predsjednik Kluba ne prisustvuje nijednoj domaćoj prvenstvenoj utakmici Drine.

Jevtić se ne javlja igračima na pozive, a uspio je u kratkom periodu rasturiti sve ono što je sastavila Radna grupa. Kada sam došao igrači su se hvalili da su sve plate izmirene, Drina je bila treća i konkurisala za Premijer ligu BiH, a sada je među najlošijim timovima u nastavku sezone.

I na kraju želim da se zahvalim saigračima iz Drine koji pored neospornih fudbalskih kvaliteta posjeduju i ljudske kvalitete što je bitnije.

Fudbaleri su mene i moju porodicu prihvatili na fanatastičan način i osjećali smo se kao kod kuće. Ovo je grad u kojem sam lično upoznao mnogo dobrih ljudi.

Ovih par likova na čelu s predsjednikom Jevtićem koji su mi stvorili probleme kao nikada ranije u životu ne mogu pokvariti sliku o Zvorniku kao gradu dobrih ljudi otvorenom za sve i prema svima.

Sve ovo napisano za cilj ima da pomognem Zvorniku i ljudima koji vole ovaj grad i Drinu da saznaju kao javnost šta se dešava trenutno u FK Drini i kuda je vodi predsjednik Jevtić koji se krije iza Uprave koju nije ni sazvao po pitanju mene lično i cijelog problema.

Nadam se da će se ubrzo stati u kraj malverzacijima i zloupotrebi u FK Drina Zvornik, kako bi Klub što prije se vratio na zdrave noge što i zaslužuje Drina i Zvornik.

Demir Avdić

(Zvornicki.ba)