Banjalučani su se i danas po 35. put okupili na glavnom gradskom trgu u znak podrške porodici tragičnog nastradalog mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke.

Davor Dragičević, otac pokojnog Davida, ponovio je da je krajnji rok kada sazrije dunja, te da će tada biti “kome obojci, a kome opanci”.

– Ono što su tebi sine uradili tvoj tata nikad neće oprostiti – istakao je Davor.

Dragičević se još jednom zahvalio svima koji su prisutni na skupu i sa njima iz dana u dan.

Foto: Nikola Morača/RAS Srbija

– Republika Srpska, Federacija BiH i BiH su države u kojima se ljudi bore da žive. U MUP sam prije dva dana zatražio da uhapse Željku Karana kako bi ga zaštitili. Pozivao sam ovdje ljude da dođu kako bi ih zaštitio, ali nisu došli – naveo je Davor.

Podsjetio da se inspektori u civilu smjenjuju u lokalu “Dauntaun”.

– Ne smijem vam govoriti o svim činjenicama koje znam jer bi to bilo strašno. Tražio sam fotografije sa obdukcije, ali su mi dali manje nego što ih ima. Znam svako ime, a ukoliko druga istraga promaši samo jedno ime mene više neće biti. Nikome više neću govoriti o tome, kako bi ih zaštitio. Više ne spavam. Osjećam se loše, jer vidim i vašu bol i patnju – dodao je Davor Dragičević.

Foto: Nikola Morača/RAS Srbija

Okupljeni su otpjevali Davidovu pjesmu “Klinac u getu”.

Porodica i prijatelji stradalog Davida Dragičevića (21), čije je beživotno tijelo 24. marta ove godine pronađeno u Vrbasu, sumnjaju u do sada objavljene zvanične rezultate istrage prema kojima je uzrok smrti mladića utapanje.  Kako navode, David je brutalno ubijen i bačen u vodu.  Već više od mjesec dana na Trgu Krajine se održavaju protesti s ciljem da nadležni otkriju pravu istinu o stradanju Davida i da se odgovorni, kako ističu, izvedu pred lice pravde.

Srpskainfo