Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je da bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić treba da prestane da “kontaminira javnost svojim besmislicama i neistinama na račun rukovodstva i institucija Republike Srpske”.

“Mladen Bosić će ostati upamćen kao tvorac propalog i gubitničkog političkog projekta, koji je u protekle četiri godine ozbiljno ugrozio pozicije predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama. Od takve politike, koja je nanijela značajnu političku i ekonomsku štetu Republici Srpskoj, pobjegli su i još bježe brojni istaknuti zvaničnici SDS-a koji nisu mogli da podnesu da se politički stavovi Srba kroje u centrali SDA i kabinetu Bakira Izetbegovića”, rekao je Košarac u izjavi za Srnu komentarišući jučerašnji Bosićev istup u javnosti.

Prema riječima Košarca, niko u BiH i cijelom regionu više ne podržava fundamentalističku i ratnoprizivajuću politiku Bakira Izetbegovića osim, kako kaže, Mladena Bosića i njegova dva ili tri poslanika u Predstavničkom domu.

“Bosićevim izjavama ne treba pridavati previše značaja jer on u Sarajevu ne predstavlja više nikoga osim samog sebe. Riječ je o sitnom salonskom spletkarošu koji iza sebe neće ostaviti ništa osim gubitničke politike i poraza na svim izborima na kojima je predvodio SDS”, poručio je Košarac.

On je istakao da će građani Republike Srpske zapamtiti Bosića kao “najboljeg advokata Šefika Džaferovića, kao nekoga ko je omogućio SDA da uspostavi potpunu kontrolu nad bezbjednosnim i obavještajnim sektorom i kao političara koji je predložio da Srbi do Beograda idu auto-putem kroz Federaciju BiH”.

“Uvjeren sam da Srbi više nikada neće birati političare poput Bosića koji su, umjesto interesa građana Republike Srpske u Sarajevu, predstavljali interese sarajevske unitarističke politike u Republici Srpskoj”, naglasio je Košarac.

RTRS