Dvanaestogodišnja djevojčica iz Prijedora koja je juče teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u tom gradu smještena je na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje banjalučkog Kliničkog centra.

– Prema riječima dežurnog ljekara u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje dr. Vere Gazdić i glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji danas, dr. Gorana Janjića, pacijentkinja A. D. (2006) je zadobila povrede glave i mozga i kontuziju pluća. Pacijentkinja se nalazi u vještačkoj komi, na aparatima za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su neizvjesne – kazali su  u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nesreća u kojoj je djevojčica zadobila teške povrede dogodila se juče oko 13.30, kada je na raskrsnici dviju ulica, prema izjavama očevidaca, djevojčica, gledajući u mobilni telefon, krenula i udarila u bočni dio autobusa, kojim je upravljao R. R. (61), nakon čega je pala na beton.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u bolnici “Dr. Mladen Stojanović” u Prijedoru, zbog težine povreda hitno je transportovana u Klinički centar u Banjaluci.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja PU Prijedor, koji nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ove nesreće, piše Faktor.

Srpskainfo