Porazom (0:1) u derbiju 25. kola Prve lige Republike Srpske u Etno selu Stanišići od Zvijezde-09, kluba osnovanog 2009. godine, fudbaleri Rudar Prijedora su se oprostili od titule

Igralište Zvijezde-09 u Etno selu Stanišići. Gledalaca: 300. Sudija: Slađan Došlo (Istočno Sarajevo). Strijelac: 1:0 Huseinbašić (69). Žuti kartoni: Mazić, Makarić, Huseinbašić, Arnautović, Zlatković (Zvijezda-09), Pecelj, Pekija, Jandrić, Kukić (Rudar Prijedor).

ZVIJEZDA-09: Erić, Babić, Bajić, Arnautović, Mahmutović (od 85. Guzijan), Krajipnik, Huseinbašić (od 79. Filipović), Zlatković, Mazić, Makarić (od 68. Asentić), Tripković. Trener: Miodrag Pantelić.

RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović, Jakupović, Lolić, Vojinović, Pekija, Pecelj, Jaćimović (od 79. Kukić), Gavranović, Marić (od 71. Šakić), Dekić (od 62. Jandrić), Davidović. Trener: Zlatko Jelisavac.

Porazom (0:1) u derbiju 25. kola Prve lige Republike Srpske u Etno selu Stanišići od Zvijezde-09, kluba osnovanog 2009. godine, fudbaleri Rudar Prijedora su se oprostili od titule jer im je jedini i glavni konkurent utekao na sedam bodova prednosti i ovaj rezultat nije više stvar (ne)stručnog trenera Zlatka Jelisavca već impotentne uprave predvođene predsjednikom Daliborom Majkićem i još jadnije fudbalske javnosti u Gradu na Sani koja u godini jubileja, kada klub slavi 90. rođendan, ćuti i posmatra mentalno fudbalsko silovanje.

Trener Jelisavac je uložio sve svoje ljudske i trenerske resurse, koprcao se sve do derbija u selu kraj Bijeljine i poklekao i nije on kriv već oni kojima je unio strah u kosti svojim “vanzemaljskim” ugovorom kojim je sebi zagarantovao da ne može da dobije otkaz prije njegovog isteka.

Ermin Huseinbašić je presudio u 69. minutu, odveo Zvijezdu-09 na pijadestal u predvorje fudbalskog raja, a Rudar Prijedor u svakodnevicu i stvarnost. Ako “rudari” nastave ovim načinom i koracima vrlo brzo će zakucati na vrata lige koju vodi Gradski Fudbalski savez predsjednika Slaviše Kralja. Izgleda da jedino tu mogu biti najbolji, ako ta liga uopšte postoji!

Zanimljivo je da su u Rudar Prijedoru prije ovog derbija pobjegli od javnosti, nije bilo uobičajene konferencije za novinare kao pred svaku prvenstvenu utakmicu. Razumije se, bio je prvi maj, a možda bi novinari došli i na određenu lokaciju uz vodu, da prezalogaje roštilj i uzmu izjavu uoči derbija, najvažnije utakmice u sezoni…

Odavno se u Rudar Prijedoru mnogo toga radi u rukavicama iza zavjese u bek stejdžu. Milorad Šipka čovek koji poznaje fudbal u Prijedoru u malom prstu je davno rekao onima kojima je trebao: “izađite iz senke i recite da ste gazda, isprsite se i preuzmite odgovornost”.

Rudar Prijedor danas ima sve – a nema ništa. Ni trenera, ni upravu, ni direktora, ni autoritet, ni FSRS iza svojih leđa kao nekada… Ali ima pojedince kojima je Rudar Prijedor odskočna daska za sticanje društvenog autoriteta i zadebljanje džepa…

Zbogom titulo koju su svi prizivali, lažno. Ujedinjenjem svih struktura kluba, a ustvari od početka slavljeničke godine je zauzet prećutni stav da Zvijezda-09 bude šampion Republike Srpske kojoj će Prijedor da aplaudira… I to je taj put.

prijedor24h.net

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE, 25. KOLO

LIGA ZA PRVAKA

Drina (Z) – Tekstilac Kort       3:0 (3:0)

Zvijezda-09 – Rudar Prijedor  1:0 (0:0)

Slavija – Podrinje (J)   0:0

 

  1. ZVIJEZDA-09              25 18        6          1          57:17   60
  2. RUDAR PRIJEDOR        25 15        8          2          45:14   53
  3. DRINA (Z)                   25 11      10          4          33:20   43
  4. SLAVIJA                      25   9      11          5          35:28   38
  5. TEKSTILAC KORT         24   9        8          8          30:29   35
  6. PODRINJE (J)              25 8          5         12          27:33   29

Parovi 26. kola: Derventa: Tekstilac Kort – Podrinje (J), Prijedor: Rudar Prijedor – Slavija, Zvornik: Drina – Zvijezda-09.