Narodna stranka potpisala je Ugovor o pristupanju Demokratskom narodnom savezu. Ugovor su potpisali predsjednici DNS-a i Narodne stranke, Marko Pavić i Ognjen Tadić, a ovim potpisivanjem Narodna stranke prestaje da postoji, dok njeni članovi od sada djeluju u okviru DNS-a.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić poručio je da će u fokusu ovog političkog dogovora biti narod i Republika Srpska, a ne političari.

“Uvjereni smo da Narodna stranka i Ognjen Tadić mogu dati doprinos u realizaciji ovih planova. Mi smo budućnost odlučili da stvaramo zajedno, i smatram da to možemo“, rekao je Pavić.

Današnjim potpisivanje, predsjednik dosadašnje Narodne stranke Ognjen Tadić postao je potpredsjednik DNS-a.

“Mislim da je u ovom vremenu kada se gleda ko će imati vise štete nego koristi, važno kazati da ove odluke nemaju neprijatelja. Dobra je ovo poruka da nema mjesta za politiku zavade i podjela”, rekao je Tadić.

Ovaj dogovor postignut je nakon zajedničke sjednice Savjeta Narodne stranke i Predsjedništva Demokratksog narodnog saveza, održane u Banjaluci, na kojoj je razmatrana mogućnost ujedinjenja dvije stranke i nastavak djelovanja u okviru jedinstvenog političkog subjekta.

Ranije su iz ovih stranaka poručili da je za interes Srpske i za stabilizaciju unutrašnjih prilika u Srpskoj, ali i za njeno bolje predstavljanje u svim strukturama regije i u zajedničkom organima BiH potrebno načiniti ovakav korak.

RTRS