Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Zlatko Jelisavac smenjen je juče, zajedno sa pomoćnikom Sašom Keranovićem, na vanrednoj sednici Upravnog odbora “rudara” posle dva uzastopna loša rezultata, domaćeg remija sa Drinom (1:1) i poraza u Etno selu Stanišići (0:1) od glavnog i jedinog konkurenta za titulu, Zvijezde-09. Prijedorčani trenutno zaostaju sedam bodova iza Semberaca.

U kratkom klupskom saopštenju koje je juče poslano na adrese novinara, a potpisano od strane sekretara Veljka Janjetovića, stoji sledeće obrazloženje:

“Donesena je odluka o sporazumnom raskidu ugovora sa šefom stručnog štaba Zlatkom Jelisavcem kojem je iskazana zahvalnost na dosadašnjoj saradnji. Odlučeno je da do završetka ovog dela prvenstva šef stručnog štaba bude Nedžad Žerić.”

Nedžadu Žeriću, koji je do sada obavljao funkciju sportskog direktora kluba, u preostalih sedam prvenstvenih kola pomagaće dosadašnji trener kadeta Srđan Marjanović. Žerić i Marjanović su zvanično predstavljeni juče na poslepodnevnom treningu, a u ime Upravnog odbora igračima se obratio Stojan Janjetović koji ih je upoznao sa odlukama vodećeg klupskog tela. Održan je i sastanak sa igračima u svlačionici, posle čega je odrađen i prvi trening sa novim stručnim štabom.

Stojan Janjetović je istakao da će se u narednih nekoliko meseci Jelisavcu refundirati dugovanja do dana kada je došlo do sporazumnog raskida ugovora, a na njegovo insistiranje Nedžad Žerić je imenovan za nalsednika Zlatka Jelisavca iako je bilo razmišljanja da šef struke bude i Srđan Marjanović.

Što se Nedžada Žerića tiče on je dugogodišnji fudbaler, kapiten i pomoćni trener u klubu, odlično poznaje celokupnu situaciju tako da mu neće biti potreban period aklimatizacije i upoznavanja već može odmah da krene punom parom da radi. On će debitovati u subotu na domaćem terenu protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva.

-Pre svega zahvalio bih se Upravnom odboru na ukazanom poverenju i ne bih se osvratao na ono što je iza nas, jer treba da gledamo napred. Očekuje nas mesec ipo dana do kraja sezone, naš cilj je bio osvajanje titule, ali nažalost posle utakmice u Etno selu Stanišiću razlika sa glavnim konkurentom je sedam bodova zaostatka. Naše šanse za prvim mestom su umanjene, ali ne i izgubljene. Sve dok postoji teoretska šansa borićemo se, ići od utakmice do utakmice, gledati da pobeđujemo, osvajamo bodove i videćemo gde ćemo na kraju da završimo. Čak i kada ne bude šanse da budemo prvi borićemo se za grb i dres Rudar Prijedora. Želja nam je da u ovih sedam preostalih kola ostvarimo što bolje rezultate i sakupimo što više bodova – rekao je Nedžad Žerić, novoizabrani šef stručnog štaba priejdorskog prvoligaša.

Po mnogima u Gradu na Sani odlazak Zlatka Jelsiavca sa kormila “rudara” nije iznenađenje jer su mnoge stvari do sada tinjale…

-Razlog poslednjih dešavanja u klubu je bodovna razlika između Zvijezde-09 i Rudar Prijedora. Mi ćemo za ovo vreme nastojati da ekipu razmrdamo u tehničkom, taktičkom, psihološkom i fizičkom planu, da izgradimo karakter tima i da na najbolji mogući način sezonu privedemo kraju što je bolje to moguće – dodao je na kraju Nedžad Žerić.

Da li je, posle svega, a naročito posle zimskog osmodnevnog štrajka fudbalera, koji je mnogo toga najavio, Upravni odbor kasno reagovao povlačenjem poteza koji su trebalo da budu viđeni i ranije ostaje da se vidi. Rudar Priejdor je trenutno daleko od svoje treće titule u Republici Srpskoj i povratka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Majkić najavio odlazak

I predsednik kluba Dalibor Majkić najavio je odlazak sa čelne funkcije ukoliko Rudar Prijedor ne osvoji titulu i izbori povratak u Premijer ligu BiH.

-Za mene je veliki neuspeh ukoliko ne osvojimo titulu u Republici Srpskoj i ako u preostalih sedam kola ne prestignemo Zvijezdu-09 i ja ću se povući sa mesta predsednika Rudar Prijedora – rekao je Dalibor Majkić, koji je dodao da je Zlatko Jelisavac otišao sa kormila kluba zbog loših rezultata.