U ring u Torontu izlazim uz pratnju pjesme „Kosovski božuri“, iako znam da će to nekom zasmetati. Ponosan sam na svoje porijeklo i želim da podignem atmosferu u dvorani uz pjesmu, koja odgovara meni i mojoj publici, kaže Slađan Janjanin, bokser iz Prijedora.

Talentovani prijedorski bokser boriće se 19. maja u Kanadi protiv domaćeg boksera Sebastijana Bušara. Borba je zakazana u supervelter kategoriji do 69 kg, WBC verzija, kao uvodni meč u velikoj reviji, koja će biti krunisana borbom za titulu svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji WBC verzija, između Adonisa Stivensona i Džeka Badoua.

Janjanin, koji u meč ulazi sa skorom 24 pobjede i dva poraza, kaže da je za njega ovo bez dileme meč karijere.

– Bez dileme ovaj meč je vrhunac moje karijere i velika šansa za novi iskorak u profesionalnom smislu. Pobjednik ovog meča dobiće priliku da se bori za titulu svjetskog prvaka u supervelter kategoriji u Las Vegasu. U svakom slučaju, za mene će to biti veliko iskustvo, novi nivo kvaliteta u profesionalnom smislu i šansa da me gleda krem svjetskog boksa – kaže Janjanin.

Dodaje da je njegov protivnik vrhunski sportista i vrlo nezgodan rival.

– Bušar je odličan, vrlo iskusan bokser sa skorom od 15 pobjeda i jednim porazom. Poznat je po snažnim udarcima, ali se kreće nešto sporije i niži je od mene, što vidim kao svoju šansu. Znam da je on u prednosti, jer boksuje na svom terenu, uz veliki tim i vrhunske uslove za pripreme, ali se ne plašim izaći u ring. Spremam se intenzivno, skinuo sam nekih sedam kilograma, kako bih dotjerao kilažu na 69 kilograma. Treniram već nekoliko mjeseci sa svojom braćom Dražanom i Milošom u klubu “Boxtim Janjanin”. Uskoro će mi se pridružiti španski trener Antonio Postigo, koji će biti uz mene na ovoj borbi i sigurno ću biti za meč u top formi. Znam da ću ostaviti posljednji atom snage u ringu – kaže Janjanin.

Slađan Janjanin Foto: Filip Jošić

Bez obzira što je čitavu karijeru nastupao pod zastavom BiH, Janjanin kaže da je razočaran odnosom države prema njemu.

– U 26 profesionalnih mečeva boksovao sam pod zastavom BIH, ali od strane države nikad nisam imao podršku, već su neki prosječni bokseri sa par mečeva gurani kao velike zvijezde, dok smo moja braća i ja uvijek bili ignorisani. Šta treba reći više od toga da nisam zbog svog pasoša mogao dobiti vizu na vrijeme da odem u Španiju da se ranije priprema uz trenera Postiga, već sam morao njega dovesti u Prijedor – kaže Janjanin.

Mladi as kaže da su uslovi za meč u Kanadi na najvećem mogućem nivou, u skladu sa važnošću čitavog spektakla.

– Meč se dešava u „Air Kanada Centru“ u Torontu, najvećoj dvorani u Torontu, gdje se igraju NBA i NHL mečevi. Sve karte su već rasprodane, što je očekivano jer su Badou i Stivenson velike bokserske zvijezde. Moram da se zahvalim svom menadžeru Beniju Blanku što me uspio ubaciti na jedan tako veliki spektakl. Daću sve od sebe da se pokažem u što boljem svjetlu – kaže Slađan.

Ističe da je za meč spremio muzičko iznenađenje.

– Odlučio sam da u ring izađem uz pratnju pesme „Kosovski božuri“, iako znam da će to nekom smetati. Ponosan sam na svoje porijeklo, i ne želim da bježim od toga. Iako nastupam pod zastavom BIH, nisam od ove države imao neku pretjeranu podršku. Želim da podignem atmosferu u dvorani uz pjesmu koja odgovara meni i mojoj publici. Mislim da sam to zaslužio svojim krvlju i znojem prolivenim u ringu prethodnih godina – kaže bokser iz Prijedora.

Srpskainfo