Nikšićanin Predrag Pedo Pejović (58) podlegao je jutros i 8.50 časova, povredama koje je zadobio u eksploziji automobila prije nekoliko dana u Nikšiću, potvrđeno je CdM-u iz Kliničkog centra Crne Gore.

<<<Nakon eksplozije automobila Pejoviću amputirane obje noge<<<

Pejović je teško povrijeđen 2. maja, kada je u pokretu eksplodirao automobil marke  “Reno senic” u kojem su se nalazali on i Dragan Damjanović (44).

Nakon što su mu u nikšićkoj bolnici amputirane obje noge Pejoviće je hitno prebačen u Klinički centar ali i pored napora ljekara on je jutros u 8.50 časova podlegao povredama.

Podsjetimo Pejović se u trenutku eksplozije vozila nalazio na mjsetu suvozača, a automobilom je upravljao Dragan Damjanović koji je tom prilikom lakše povrijeđen.

<<<Izuzeti snimci sa nadzornih kamera, bomba pod auto postavljena noć uoči eksplozije<<<

Istraga o ovom događaju je utvrdila da je eksploziv je magnetom bio zakačen ispod suvozačevog sjedišta, i da je  daljinskim upravljačem. U cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela izuzeti su i snimci sa nadzornih kamera koje su postavljene u blizini kuće Damjanovića, saslušano je i više osoba ali niko do sada nije zadržan.

Istražitelji su se fokusirali na ispitivanja bezbjednosno interesantnih osoba iz Herceg Novog, gdje je do nedavno Pejović živio.

Predrag Pedo Pejović navodno je bio umiješan u aferu šverca cigareta brodom. Njega je sa još jedanaest lica u avgustu 2005. godine uhapsila crnogorska policija zbog sumnje da su brodom prošvercovali 28 tona cigareta, vrijednih oko dva miliona eura.

Tada su lisice na ruke, između ostalih, stavljene i Niku Roganoviću, koji je jula prošle godine ubijen u hercegnovskom naselju Dubrava. Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici je u maju 2013. oslobodilo Pejovića i Roganovića optužbi da su učestvovali u krijumčarenju cigareta.

Nikov sin Duško Roganović je tri mjeseca prije očeve smrti ostao bez obje noge u podmetnutoj eksploziji u vozilu kojim je upravljao. On je bio pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo jednog od vođa navijača “Crvene zvezde” Marka Vesnića iz Beograda, ali mu je Apelacioni sud kaznu smanjio na osam godina.

CDM