Savez nezavisnih socijaldemokrata poziva SDS da prestane sa zloupotrebom smrti tragično preminulog Davida Dragičevića, jer to “izlazi iz okvira političke borbe i prelazi u lešinarenje u kojem SNSD neće da učestvuje”.

“SNSD podržava rad institucija Republike Srpske, u prvom redu Policije, koju svako ima pravo da kritikuje, argumentovano ili bez argumenata. Ali da se optužuju ljudi, institucije ili dijelovi institucija bez ikakvog dokaza, što je klasičan linč, apsolutno je neprihvatljivo za demokratsko društvo”, ističu iz SNSD-a.

U saopštenju se naglašava da SNSD podržava mirno okupljanje građana na Trgu Krajine u Banjaluci, ali ne može podržati one koji taj skup beskrupulozno zloupotrebljavaju u političke svrhe, kao ni optužbe koje se iznose javno bez ikakve odgovornosti.

“SDS bi morao da se ogradi od svog današnjeg saopštenja koje u stvari otkriva ko u Republici Srpskoj ne želi da se ikada sazna kako je stradao David Dragičević i ko priželjkuje ulicu i zakon ulice u Republici Srpskoj”, ističe se u saopštenju iz SNSD-a.

RTRS