Zdrav i dugotrajan ljubavni odnos može ostvariti svako ko to uistinu želi, no nekim horoskopskim znacima zbog njihovih osobina to malo teže polazi za rukom. Ovaj tekst nemojte shvatiti kao upozorenje s kim se ne treba upuštati u ljubavni odnos, nego kao priliku za poboljšanje kako biste stvorili preduslove za zdravu i dugoročnu ljubav.

Niko se sa svojim horoskopskim znakom ne može u potpunosti poistovetiti i ako ste rođeni u znaku kom je teže ostvariti ljubav na duge staze, to ne mora značiti da ste nesposobni ostvariti takvu ljubav.

Nije ni problem ako vas takva ljubav uopšte ne zanima, bez obzira na horoskopski znak, ali ako želite da se prepustite dugoročnom ljubavnom odnosu i budete predani svom partneru, spoznaja o nekim kritičnim osobinama vašeg znaka mogla bi da vam pomogne da savladate sukobe koje ljubavni život neminovno nosi.

Ovan

Samodopadljivi Ovnovi skloni su da sebe uvek stavljaju na prvo mesto, a to nije poželjna osobina za nekoga ko želi skladnu vezu. Ovnovima je velik problem da sagledaju stvari iz perspektive njihovog partnera, a postizanje kompromisa im je izvor frustracija. Ne posvete li ovome veliku pažnju, njihova veza lako može zapasti u nevolje i teško mogu očekivati dugotrajan ljubavni odnos.

Međutim, ako želi ljubav na duge staze, Ovan itekako može da pokaže zrelost, odgovornost i brižnost. Samo treba osvestiti da je onaj s kim je u vezi njegov partner, a ne neko ko ih sputava u životu.

Strelac

Foto ilustracija: Telegraf

Kao “slobodni strelci” i glavne lutalice zodijaka, Strelci nisu baš oduševljeni dugoročnim ljubavnim odnosima. Štaviše, alergični su i na samu pomisao da su u vezi, bez obzira koliko ta osoba bila divna, oni će uvek biti u potrazi za nečim nepoznatim. No mnogi Strelci ne shvataju da, ako to žele, mogu istovremeno imati jedno i drugo.

Želi li dugotrajnu ljubav, Strelac mora da shvati da jednako zabavno može biti i istraživanje neotkrivenih teritorija u društvu partnera. Na partnerstvo treba gledati kao na priliku za širenje perspektive. Dve glave pametnije su od jedne i Strelac bi sa svojim pustolovnim partnerom mogao mnogo više otkriti.

Vodolija

Kao još jedan znak zaljubljen u svoju slobodu i nezavisnost, buntovna Vodolija ima poteškoće s bilo čim dugotrajnim. Kad osete da su im u vezi krila potkresana, Vodolije će otići i zatvoriti se u svoj svet. Opravdavaće to tek potrebom da neko vreme budu sami i svoj čin neće objašnjavati, a to bi moglo jako smetati njihovim partnerima i biti prepreka u vezi.

Kao i kod Strelaca, želi li zdrav i dugotrajan ljubavni odnos, Vodolija samo treba promeniti način razmišljanja i odnos s partnerom gledati kao put do više slobode. S nekim uz sebe imaće više slobode, ali na drugačiji način. Kao deo para osećaće se jači i preuzimaće veće rizike pa će imati hrabrosti pokrenuti vlastiti posao, otkrivaće nove krajeve sveta ili istražiti svoje skrivene talente.

(Telegraf.rs/I.T.)