Vuku M. (38) Crnogorcu koji je pre sedam dana pokušao da ubije MMA borca Vladimira Jovanovića, zvanog Maradona, određen je pritvor do 30 dana kako ne bi dovršio započeto, saznaje „Blic“.

Upucani Maradona oporavlja se na odeljenju intezivne nege Klinike za kardiohirurgiju. Prema našim saznanjima, njega čuvaju po dva policajca u više smena, tokom celog dana, zbog visokog rizika da će neko doći u „lažnu posetu“ kako bi dovršio započeto.

Kako je za „Blic“ rečeno u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, ovo tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog Vuka M.

– On je saslušan kod tužioca nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak određivanje pritvora i to prema tri tačke: da ne bi uticao na svedoke koje je neophodno ispitati u toku istrage, da ne bi ponovio krivično delo, odnosno dovršio ono što je pokušao, kao i iz razloga što je za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je osumnjičen, zaprećena kazna zatvora preko 10 godina, a zbog načina izvršenja i težine posledice došlo je do uznemirenja javnosti – kaže za „Blic“ portparol Višeg tužilaštva u Pančevu Slavica Crvenibubnjević.

Prema njenim rečima, nakon predloga tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu odredio je pritvor osumnjičenom do 30 dana, a prema svim predloženim tačkama.

Podsećanja radi, crnogorski državljanin Vuko M. (38) uhapšen je u noći između srede i četvrtka kada je pokušao da napusti Srbiju, na granici sa Mađarskom, nakon što je prethodno policija raspisala potragu za njim zbog sumnje da ima veze sa pokušajem ubistva MMA borca.

Vladimir Jovanović Maradona, MMA borac izrešetan je prošlog ponedeljka ujutru oko 7.30 ispred vrtića „Kefalica“ u Pančevu, sa sedam metaka.

Prema rečima očevidaca, Jovanović je svoje dete ostavio u vrtiću, i kada je izašao i krenuo ka svom automobilu, jedno vozilo se zaustavilo i iz njega je izašao napadač sa kapuljačom.

Jovanović je upucan pao na parkirani beli automobil koji je u pucnjavi oštećen. Na vozilu su ostali tragovi krvi upucanog MMA borca. Do svog automobila, inače „mercedesa s“ nije stigao.

Kako nezvanično saznajemo, Jovanović je ranije privođen zbog tuče i ugrožavanja sigurnosti, ali se, prema rečima meštana, bavio i davanjem novca na kamatu, te se pretpostavlja da je upucan zbog novčanog duga.

Nedavno je otvorio svoju menjačnicu u neposrednoj blizini Glavne autobuske stanice u Pančevu.

Prema nezvaničnim informacijama, on se poslednjih godinu dana primirio i okrenuo sportu.

Stanari koji žive u blizini vrtića kažu da su rano ujutru čuli osam ili devet pucnjeva.

– Pomislila sam da neko slavi, da se rodilo dete, ali kad sam izašla napolje videla sam puno policije – priča jedna komšinica.

Maradona je rođen 1989. godine u Pančevu. Sa sedam godina zvanično postao član Fudbalskog kluba „Borac“, a u 17 godini počeo je da trenira ultimat fajt. Poslednju borbu imao je 7. aprila, a uskoro je trebalo da se takmiči u Slovačkoj. Član je kluba Car Dušan Silni.

Napadač hapšen u Rumuniji

U aprilu 2016. godine Vuko M. je hapšen u Rumuniji, a tamošnja policija ga je sumnjičila da je mozak grupa koja je krijumčarila migrante iz Šri Lanke, Sirije i Iraka, preko Srbije do Rumunije i na kraju do granice sa Mađarskom. Krajnja destinacija migranata trebalo je da bude Nemačka. Vuko M. je uhapšen na teritoriji pograničnog grada Moravita, koji je inače bio i prva destinacija migranata u Rumuniji, odakle je „posle kratkog predaha“ trebalo da krenu ka Mađarskoj. Mediji u Rumuniji su izveštavali o ovom hapšenju, ali nije navedeno koliko migranata je Vuko M. prokrijumčario, kao ni koliko je naplaćivao za tu „uslugu“.

Blic.rs