Iz prijedorskih Komunalnih usluga poručuju da će, u slučaju potrebe i visokih temperatura, tokom ljetnog perioda povećati obim usluga. Pripreme su u toku i u jedinoj regionalnoj deponiji “Stara pruga – Kurevo” u Prijedoru, gdje su spremni za prijem dodatnih količina otpada.

Akcija uređenja grada i pojačanog odvoza smeća i kabastog otpada u Prijedoru je počela u aprilu. Građani su većinom zadovoljni čistoćom gradskih ulica i javnih površina.

Prema svemu sudeći, tako će biti i u narednom periodu. Iz Komunalnih usluga poručuju da će ljetni mjeseci i eventualne vrućine biti spremno dočekane. Početak radnog vremena već je pomjeren za 5 časova ujutro. Јedan od najvećih problema sa kojim su suočeni prijedorski komunalci je dotrajalost voznog parka.

“Star nam je vozni park, tako da moramo i mi nadoknađivati duže radno vrijeme, zatim, drugi dan da teren završimo, ali molim građane za strpljenje, i sve što ne uradimo, završićemo naknadno”, istakla je Milka Grbić, rukovodilac RЈ “Јavna higijena”.

U susret ljetnim mjesecima, pripreme su u toku i na jedinoj regionalnoj deponiji “Stara pruga-Kurevo” kod Prijedora.

Ovdje otpad odlažu i susjedne opštine Kozarska Dubica i Oštra luka, a tokom prošle godine deponovano je oko 22.000 tona otpada.

“Regionalna deponija “Stara pruga-Kurevo” je spremna za prihvat povećane količine otpada, to je kao i svake godine, sezonski. Imamo pripremljene strojeve, radimo ljetno radno vrijeme od 7 do 21 sat”, navodi Zoran Bulić, rukovodilac RЈ Deponija i reciklaža.

Iz Komunalnih usluga poručuju da je akcija odvoza kabastog otpada završena, a na građane apeluju da smeće iznesu u ranim jutarnjim časovima, kako bi na vrijeme bilo odvezeno.

RTRS