Nikola Đorojević mladi pijanista iz Novog Grada na Međunarodnom takmičenju u Parizu osvojio je prvo mjesto. Nikola je učenik 9. razreda Osnovne škole “Sveti Sava” iz Novog Grada i šestog razreda Muzičke škole u Prijedoru.

Osam godina Nikola Đorojević prstima prelazi preko crno-bijelih dirki klavira. Spoj talenta i upornog rada donijeli su rezultate. Sa nastupa na brojnim takmičenjima Nikola donosi samo nagrade.

“Nastupao sam u Prijedoru, Banjaluci, Šapcu, Bijeljini, Sremskoj Mitrovici. Najznačajnija takmičenja su u Veroni prošle godine osvojio sam drugu nagradu, a u Parizu ove godine osvojio sam prvu nagradu sa maksimalnih 20 bodova”, kaže Nikola.

Uspjeh u Parizu i prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju veliki su mu podsticaj da i dalje marljivo radi.

Na Nikolino opredjeljenje veliki uticaj imala je starija sestra koja je sada učenica Srednje muzičke šokle u Prijedoru. Njegova majka Milena je učiteljica u Osnovnoj školi “Sveti Sava” i velika mu je podrška.

“Nama prije svega znači puno što je izabrao jako rano nešto čime voli da se bavi, a naravno i posvećenost i rad daju rezultate. Kao i svaki roditelji, ponosni smo na njegove uspjehe”, ističe Milena Đorojević.

Osim što je talentovan pijanista Nikola ima sve petice u dnevniku. Posebno, kaže, voli matematiku i fiziku, a trenirao je i karate

RTRS