Vojin Stanković (41) ubijen je u pucnjavi u Ulici Čolak Antinoj u Kruševcu.

Na njega je ubica pucao iz pištolja na ulici. Od zadobijenih povreda, Stanković je preminuo u Zdravstvenom centru Kruševac.

Ubistvo se desilo ispred kafića “Arbika” pred velikim brojem ljudi. Ubica je ispalio najmanje sedam metaka iz pištolja, kažu očevidci.

Policija traga za izvjesnim Stefanom R.(1993.) koji je osumnjičen za ubistvo.

U Ulici Čolak Antinoj, u strogom centru Kruševca, nešto poslije 13 sati, sa pet hitaca iz vatrenog oružja, pogođen je Vojin Stanković (41) iz Kruševca. On je nešto kasnije preminuo na Hirurškom odelojenju kruševačke Opšte bolnice.

Na jednog od braće blizanaca, Vojina i Dejana Stankovića, vlasnika kladionice “Ž” koji su bili osumnjičeni za ubistvo kruševačkoig zubara Milutina Rokića i oslobođeni usljed nedostatka DNK dokaza, ispred kafića “Arabika” pucala su dvojica napadača za kojima policija traga.

Prema priči jednog od očevidaca, Vojin Stanković je proje neki dan pretukao izvjesnog Stefana, da bi mu se ovaj sada osvetio.

Ranjenog Vojina Stefanovića u veoma teškom stanju, ekipa Hitne pomoći prevezla je na Odjeljenje hirurgije kruševačke Opšte bolnice gdje je podlegao povredama.

Svirepo ubistvo je uznemirilo Kruševljane, pogotovo jer se desilo usred dana u samom centru grada, pred velikim brojem građana, koji su ništa nesluteći sjedili u baštama okolnih kafića.

Ulica Čolak Antina je zbog uviđaja bila više sati zatvorena za saobraćaj, pa su se i pojedini nestrpljivi vozači dovijali kako da sa mjesta događaja izvuku svoje parkirane automobile.

Na mjestu napada ostala je lokva krvi, iza koje je još uvijek stajao parkiran žrtvin crni automobil.

Policija je za “Informer” potvrdila samo da je u tom strogom centru upucan muškarac i da je kolima hitne pomoći prebačen u kruševačku bolnicu. U bolnici je rečeno da je Vojin Stanković preminuo od teških povreda i izliva krvi u predjelu glave.

Istraga će utvrditi zbog čega je u centru Kruševca usred dana, pred mnoštvom očevidaca došlo do pucnjave. Sreća u ovoj nesreći je samo što niko od prisutnih nije povrijeđen, jer su kuršumi ispaljeni u pravcu Vojina Stankovića rikošetirali, pa su mogli još nekoga da povrede. Na sreću to se ovog puta nije desilo.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su osobu za koju su

sumnja da je u Kruševcu ispalila više hitaca iz vatrenog oružja u  četrdesetjednogodišnjeg muškarca, koji je potom podlegao povredama.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo policija intenzivno traga za S. R.  (1993).

Policija je tokom dana privela dvojicu mladića koji su, u trenutku izvršenja  krivičnog djela, bili u društvu osumnjičenog. Oni su odmah privedeni nadležnom tužiocu koji ih je saslušao.

Informer