Novica Elek (35), nasilnik koji je 2. aprila 2016. pucao u noge i teško ranio bivšu suprugu Tijanu Sekulić u Beogradu, uhapšen je i trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru, nakon što su ga priveli policajci na graničnom prelazu između Kosova i Metohije i Makedonije.

Za Elekom je nešto više od dvije godine bila raspisana potjernica Trećeg javng tužilaštva u Beogradu i do sada se uspješno krio.

Kako Blic saznaje, on je kod sebe imao lažni pasoš, ali je bio nepromjenjenog izgleda.

Nakon što je saznala da je njen bivši suprug koji je živio u bjekstvu dvije godine konačno uhapšen, Tijana je kratko za Blic rekla da su se u iščekivanju njegovog hapšenja i ona i njena porodica grozno osjećali.

-Plašim se i dalje. To što je on uhapšen, ne znači da smo moja porodica i ja bezbjedni – rekla je Tijana.

Podsećanja radi, Sekulićeva je upucana sa tri hica u noge u Surčinu, nakon što ju je poslije izlaska sa posla Elek bukvalno kidnapovao nasred puta.

Ranjenu ju je potom izbacio iz automobila i ostavio u teškom stanju.

Sekulići su godinama trpili maltretiranje od Eleka, a Tijanin otac Živko je bivšeg zeta nekoliko puta prijavljivao policiji zbog različitih krivičnih djela. Neki od tih postupaka i dalje su u fazi istrage.

-Dan prije ranjavanja, prijavila sam Novicu jer mi je prijetio telefonom. “Ubiću i sebe i naše dete”, prijetio je kada je shvatio da ga traže iz tužilaštva. Sutra su mi kolege sa posla rekle da se u susjednoj firmi raspitivao ko me dovozi na posao. U 14 sati krenula sam s posla kući, kada sam negdje u blizini Pravoslavnog groblja u Surčinu uočila njegov džip kako ide ka mojim kolima – pričala je Tijana za Blic.

– Udario je u moj auto, kola su mi stala. Neki čovjek je prišao, rekla sam mu da pozove policiju, ali Novica je izvukao pištolj i zaprijetio mu, pa je ovaj pobjegao. Ušao je u moja kola, tražio je neki moj navodno skriveni telefon, za kosu me izvukao napolje i prebacio u svoja kola. Nismo otišli daleko, stao je u nekim njivama, prislonio mi pištolj uz glavu i rekao: “Imaš fore do pet da mi kažeš ko te vozi na posao!” Odmah je zapucao. Pogodio me je u noge. Da njegov prijatelj nije slučajno naišao i molio ga da me preveze u bolnicu, umrla bih u toj njivi – ispričala je Tijana.

Prema njenim rečima, Novica ju je punih pet godina mučio.

-Kada smo se upoznali 2005., bio je divan prema meni. Kada sam još tokom trudnoće, godinu dana kasnije, shvatila da je kriminalac, postao je nasilan. Šutirao me je i dok sam bila trudna. Naš brak je izgledao tako što ja svakih desetak dana pobjegnem od njega, pa me on vraća kući. Pretukao me je i pucao na mene i 2012, sljedeće godine je dva puta napao mog oca, pretukao ga pred mojom ćerkom. Niko, međutim, nije reagovao, nije završio iza rešetaka, ti postupci i dalje traju. „Moraš da shvatiš da sam ja bog i da mi niko ništa ne može”, govorio mi je. „Ja sam bog, živjećeš kao biljka”, ponavljao je. Sada živimo u strahu: policija nas ne čuva, on može da upadne svakog trenutka – pričala je Tijana.

Elek je, inače, bio jedan od optuženih za pljačku konvoja „Sekjuritasa” u martu 2011. u Beogradu, kada je oteto 800.000 evra, koja je u javnosti poznata i kao „pljačka vijeka”.

Svih sedam optuženih 2014. oslobođeni su presudom Apelacionog sudaSvih sedam optuženih 2014. oslobođeni su presudom Apelacionog suda.

Srpskainfo