Preduzeće “Kolektor CCL”, dio istoimenog koncerna iz Slovenije, koji namjerava da do kraja godine otvori proizvodni pogon u Prijedoru, večeras je Prijedorčanima prezentovalo svoju djelatnost i potrebu za mladim i perspektivnim kadrom.
“Kolektor”, koje već posluje u Laktašima i Srpcu, do kraja godine će u Prijedoru izgraditi proizvodnu halu na 2.500 metara kvadratnih, kao prvu fazu projekta za koji su početkom godine potpisali sporazum o saradnji sa Gradskom upravom Prijedor.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je novinarima da je ovo bila prilika da se budućim poslovnim partnerima prezentuje šta “Kolektor” radi.

“Moja želja je da se ovaj proces nastavi dinamikom kojom je krenuo da bismo već iduće godine imali zaposlene u ovoj firmi, a njihova da za potrebnim kadrom ne tragaju na biroima, već da se oni koji se interesuju za posao pojave, između ostalog, i na ovoj prezentaciji”, naveo je Đaković.

Direktor preduzeća “Kolektor CCL” Predrag Zorić, koje u Laktašima posluje od 2004. godine, rekao je da je prošle godine otvoren pogon u Srpcu, a sada su “poslovnu priču” započeli i u Prijedoru.

“Nadamo se da ćemo do kraja godine već imati uspostavljene prve linije proizvodnje”, pojasnio je Zorić i naglasio da će, pored osnovne proizvodnje komutatora, otvaranja velike alatnice, u Prijedoru pokrenuti proizvodnju mašina za svoje i eksterne potrebe.

Prema njegovim riječima, u “Kolektoru CCL” već su obavili inicijalne razgovore za radna mjesta.

“Prvih šest radnika već spremamo za odlazak na obuku u Sloveniju. Poslije toga nekoliko njih će ići u Kinu, tako da bismo mogli da uradimo adekvatan transfer tehnologija ovdje u Prijedoru”, rekao je Zorić.

Firma “Kolektor CCL” na tri proizvodne lokacije zapošljava 480 radnika, a više od 50 ih ima visoku stručnu spremu.