Posle ubedljive pobede (4:0) protiv Slavije i trijumfa u Kupu Grada Prijedora u Busnovima protiv ekipe Brzi (4:1) fudbaleri Rudar Prijedora u subotu gostuju u Janji kod Podrinja. Izabranici trenera Nedžada Žerića očekuju da će kvalitetnom igrom i požrtvovanjem na terenu stići do nove prvenstvene pobede u Prvoj ligi Republike Srpske. Za ovu utakmicu zbog povreda neće konkurisati Aleksandar Popović i Miloš Kukić.

-Dolazi nam utakmica sa uvek neugodnom ekipom iz Janje, koja je, pogotovo na domaćem terenu, kvalitetna i jaka, teško prepušta bodove gostima. Tim Podrinja poseduje iskustvo i kvalitet, u prethodnoj sezoni bili su drugi iza banjalučkog Borca, a potvrdili su ove samim plasmanom u plej-of. Što se nas samih tiče osim dvojice povređenih igrača svi ostali su spremni, kako za ovu utakmicu, tako i do poslednjeg kola ove sezone. Sve dok postoje matematičke šanse borićemo se do kraja takmičenja sa željom da ostvarimo cilj, osvojimo titulu i izborimo plasman u Premijer ligu BiH. Želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata u Janji – rekao je Ognjen Davidović, fudbaler Rudar Prijedora i omaldinski reprezentativac BiH.

Na kraju treba istaći da je trostruki strelac u susretu Kupa Grada Prijedora bio Milan Šakić, dok je jedan pogodak postigao Nemanja Vojnović.

Fotografije sa meča Rudar Prijedor-Brzi (Busnovi)

Sportski žurnal/Slavko BASARA