Gradski stadion u Prijedoru po svemu sudeći biće domaćin 25. finala Kupa Republike Srpske između premijerligaša Krupe i Radnika iz Bijeljine, što će biti lijepa prilika da ljubitelji fudbala u Gradu na Vrbasu gledaju i uživaju u elitnom fudbalu “Dejtonske zemlje” s obzirom da je Rudar Prijedor sve dalje i dalje od plasmana u Premijer ligu BiH.

Naime, Fudbalski savez Republike Srpske ponudio je našem Gradu domaćinstvo finalnog susreta najmasovnijeg takmičenja čiji je pečat udario i Rudar Prijedor sa tri četiri finala i jednim peharom (2015.) pobjedom protiv Krupe, ali i onim antologijskim finalima sa banjalučkim Borcem 1995. godine pred više od 30.000 gledalaca u dvije utakmice.

Prijedorski prvoligaš kao tehnički organizator ima rok do ponedjeljka da se izjasni da li prihvata domaćinstvo finalnog susreta, jer su se klubovi finalisti složili da se igra jedna utakmica, 24. maja sa početkom u 17 časova uz direktan prenos na Radio televiziji Republike Srpske. Inače, po Propozicijama takmičenja za Kup Republike Srpske trebalo je da se odigraju dvije utakmice, 30. maja i 6. juna.

FSRS je imao i obzir da se ove godine u Prijedoru slavi 90. rođendan Rudar Prijedora i vijek igranja fudbala u Gradu na Sani.

prijedor24h