Prvo od tri uzastopna gostovanja fudbaleri Rudar Prijedora imaju danas (17 časova) u Janji protiv aktuelnog vicešampiona Republike Srpske ekipe Podrinja. Biće ovo prvo prvenstveno gostovanje na kojem će tim sastavljati novi trener Nedžad Žerić nakon što je nasledio Zlatka Jelisavca, a želja “rudara” je da se sa ovog teškog puta vrate sa celim plenom, osvojena tri boda.

-Naš sledeći protivnik je Podrinje iz Janje, ovo je prva u nizu utakmica od tri teška vezana gostovanja, jer nakon Podrinja sledi Derventa, pa Zvornik. Podrinje je ekipa koja dobro igra na svom terenu, radi se o timu spoju mladosti i iskustva, vođena s klupe mladim i ambicioznim trenerom. Očekuje nas teška utakmica – istakao je trener Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Prijedorčani će da budu oslabljeni u subotnjem duelu jer zbog povreda će da izostanu Aleksandar Popović i Miloš Kukić.

-Puno nam znači prethodna sedmica i pobeda protiv Slavije, prikazali smo dobru igru i zalaganje, osvojili tri boda, vratili poljuljano samopouzdanje u ekipu, potom i odradili utakmicu u Busnovima, plasirali se u polufinale Kupa Grada Prijedora. Sve su to pozitivnosti koje nam daju optimizam uoči Janje. Pred susret sa Slavijom imali smo pet igrača van stroja, neki su se uključili u rad i vidićemo ko će sve da bude na raspolaganju. Težićemo svom stilu igre i da ga nametnemo domaćinu, interesuje nas osvajanje tri boda, da odigramo što bolje utakmicu i vratimo se pobednički kući – dodao je na kraju Nedžad Žerić.

LIGA ZA PRVAKA

Parovi 27. kola Prve lige Republike Srpske, Liga za prvaka, danas u 17 časova: Etno selo Stanišići: Zvijezda-09 – Tekstilac Kort, sudi Jovo Karić (Trebinje), Istočno Sarajevo: Slavija – Drina (Z), Siniša Lazić (Prijedor), Janja: Podrinje – Rudar Prijedor, Aleksandar Njegomirović (Prnjavor).

 

 

  1. ZVIJEZDA-09            26 19        6          1          59:18   63
  2. RUDAR PRIJEDOR      26 16        8          2          49:14   56
  3. DRINA (Z)                26 11       10          5          34:22   43
  4. SLAVIJA                   26   9       11          6          35:32   38
  5. TEKSTILAC KORT      26 10         8          8          31:29   38
  6. PODRINJE (J)            26  8         5         13          27:34   29

Sportski žurnal/Slavko BASARA