Dojučerašnji kapiten fudbalera Krupe Aleksandar Vukotić, nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije koji igra na poziciji štopera potpisao je večeras trogodišnji ugovor sa belgijskim prvoligašem Vasland Beverenom, a premijerligašu BiH će na ime obeštećenja pripasti 345.000 evra. Na taj način Vukotić je postao najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji belgijskog kluba koji je oborio rekord po visini obeštećenja.
Krupa će od idućeg trasnefara Vukotića u treći klub inkasirati deset odsto od ukupne cijene transfera, od kojeg prvih 500.000 evra ide u belgijiski klub i ne ulazi u taj procenat. To znači ukoliko Vukotić ode u neki treći klub za dva miliona evra, Krupa će da dobije deset odsto od visine milion ipo evra, a to je 150.000 evra.
-Ovo je veliki posao za naš mali klub i dokaz da smo radili ispravno i profesionalno. Poslije transfera Irfana Jašarevića u švedski Dalkurd i Elvira Koljića u poljski Leh, transfer Vukotića je do sada najunosniji posao našeg kluba i govori da i u Premijer ligi BiH ima igrača za kvalitetno prvorazredno evropsko tržište. Na ovaj način naši klubovi jedino mogu i da opstanu i da žive – istakao je Dragomir Buco Ilić, “alfa i omega” Krupe.
S njim je u Belgiji bio i predsjednik kluba Draško Ilić koji je takođe izrazio zadovoljstvo obavljenim poslom, a uspjeh Krupljana je toliko veći jer su defanzivnog igrača, štopera prodali za 345.000 evra, a prošle sezone sarajevski Željetničar je u Francusku prodao prvog strijelca Premijer lige BiH Ivana Lendrića za 300.000 evra.
Poslije potpisanog ugovora Aleksandar Vukotić je istakao:
-Ovo je veliki dan u mojoj karijeri i srećan sam. Nekada sam sanjao o nečemu sličnom, oduševljen sam san mi se ostvario, Krupi i braći Ilić želim sve najbolje u životu i daljem radu, a ja mogu da kažem da mi nije bilo Krupe sigurno nešto ovako ne bih mogao ni da doživim, niti bi moja karijera išla u ovom pravcu.
Zaista, za nekoliko mjeseci čelnici Krupe su za tri transfera inkasirali 845.000 evra što nikad nikome nije pošlo za rukom u Premijer ligi BiH, u njenoj istoriji. A maloj Krupi iz još manje mjesne zajednice jeste za dvije godine igranja u Premijer ligi BiH.

SportDC.net